Fahéjas-gyömbéres cseresznyeleves
Saját recept. Kiskorúakra tekintettel kimagozott cseresznyéből készült.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg cseresznye kimagozva
kb. 1 liter víz
2 ek barna cukor
2 ek méz
1 tk őrölt fahéj
4-5 db egész szegfűszeg
friss, hámozott gyömbér (1 centis darab)
1 kis dobozos tejföl (20%-os)
1 ek étkezési keményítő
Ha kihűlt keverjünk hozzá 1 tk vanília aromát.
Elkészítés
A barna cukrot, a mézet keverjük a kimagozott cseresznyéhez és lábasban kb. 5 percig pároljuk (a cukor karamellizálódik, kellemes ízt ad a levesnek).
Öntsük rá a vizet, adjuk hozzá a fűszereket és fedő alatt közepes hőfokon főzzük kb. 15 percig.
A tejfölben keverjük (habarjuk) csomómentesre az étkezési keményítőt, kevés vízzel hígítsuk, majd öntsük a cseresznyéhez.
Forraljuk pár percig. Pár szem puhára főtt cseresznyét szűrön keresztül passzírozzunk a levesbe, így a levesnek teltebb, gyümölcsösebb íze lesz.
Hidegen tálaljuk.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.