Fahéjas-gyömbéres cseresznyeleves

Saját recept. Kiskorúakra tekintettel kimagozott cseresznyéből készült.

Hozzávalók 4 személyre

cseresznyeleves150 dkg cseresznye kimagozva

kb. 1 liter víz

2 ek barna cukor

2 ek méz

1 tk őrölt fahéj

4-5 db egész szegfűszeg

friss, hámozott gyömbér (1 centis darab)

1 kis dobozos tejföl (20%-os)

1 ek étkezési keményítő

Ha kihűlt keverjünk hozzá 1 tk vanília aromát.

Elkészítés

A barna cukrot, a mézet keverjük a kimagozott cseresznyéhez és lábasban kb. 5 percig pároljuk (a cukor karamellizálódik, kellemes ízt ad a levesnek).

Öntsük rá a vizet, adjuk hozzá a fűszereket és fedő alatt közepes hőfokon főzzük kb. 15 percig.

A tejfölben keverjük (habarjuk) csomómentesre az étkezési keményítőt, kevés vízzel hígítsuk, majd öntsük a cseresznyéhez.

Forraljuk pár percig. Pár szem puhára főtt cseresznyét szűrön keresztül passzírozzunk a levesbe, így a levesnek teltebb, gyümölcsösebb íze lesz.

cseresznyeleves3

Hidegen tálaljuk.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

10 klasszikus, pikáns és egzotikus gyümölcsleves

10 klasszikus, pikáns és egzotikus gyümölcsleves

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − négy =

hirdetés