Almapuncs. Alkoholmentes forró ital hűvös napokra
Tea helyett fűszeres gyümölcspuncsot is készíthetünk, hűvös időben jó szolgálatot tesz.
Hozzávalók
1 liter almalé (100%-os)
2 rúd fahéj
4-5 szegfűszeg
1-2 csillagánizs
1 evőkanál méz (ízlés szerint)
1 narancs, szeletekre vágva (ha nem kezeletlen héjú narancsot használunk, vágjuk le a külső héját)
1 citrom, szeletekre vágva (ha nem kezeletlen héjú citromot használunk, vágjuk le a külső héját)
Elkészítés
Öntsük az almalevet egy nagy lábasba, majd adjuk hozzá a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a csillagánizst.
Lassú tűzön kezdjük melegíteni, de ne forraljuk fel, csak hagyjuk lassan átmelegedni, hogy az ízek összeérjenek.
Kb. 15 perc lassú főzés, melegítés után adjuk hozzá a mézet, tegyük bele a narancs- és citromszeleteket, és hagyjuk még 10-15 percig állni.
Szűrjük le az italt és melegen tálaljuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.