Farsangi jelmezötlet. Sergio, a pizzaszakács

Mutattunk már többféle saját kezűleg kivitelezhető farsangi jelmezt, ezúttal Sergio pizzaszakács jelmezét mutatjuk meg, akinek ötletes filc pizzáját gyakorlatilag szétkapkodták az ovis társak.

Az alapötlet, hogy pizzaszakácsnak öltözzön a kisfiúnk, adva volt. Egyrészt nagyon szereti a hasát, másrészt szívesen utánozza idehaza is a pincéreket, kiszolgálva a családtagokat, vagy jobb híján kedvenc plüss állatkáit. Természetesen a pizzát is szereti, ezért kitaláltuk, hogy az idei farsangon ő lesz

Sergio, a pizzaszakács.

Beavattunk a tervbe, nem ellenkezett, bár időnként elbizonytalanodott, mondván, szívesen lenne tűzoltó, esetleg olyan pizzaszakács, aki tűzoltó is egyben. A jelmezzel nem volt különösebb gondunk, hiszen a nagymamájától tavaly húsvétra kapott egy séfsapkát, hozzá tartozó köténykével. Fehér pólóba bújtattuk, kockás térdnadrágot adtunk rá, s erre került a kötény, a fejére pedig a sapka.

Az olasz jelleget arcfestéssel igyekeztünk hangsúlyozni – drogériában szereztük be az arcfestő készletet (olyan, mint a zsírkréta, faragó is van hozzá). Sergio-nak kackiás bajuszt, macsó kecskeszakállt rajzoltam, emellett az elengedhetetlen pajeszt, és a délszaki férfiakra nagyon jellemző összenőtt szemöldököt is megrajzoltam jelképesen. Az arcát kicsit pirosítottam, s máris előttünk állt a jóképű olasz pizzaszakács. (Ami egy jelmeznél lényeges: szerencsére Sergio nagyon tetszett saját magának is.)

A legnagyobb fejtörést maga a pizza okozta: miből és hogyan csináljuk meg? Eredetileg kartonból akartam kivágni, mígnem remek ötletet kaptam az Életszépítők Kreatív Közösségben (zárt Facebook csoport, sok-sok kreatív taggal, alkotóval), Pásztor Iréntől. Mutatott néhány unokáknak varrt textil ételt, ezzel meggyőzött: Sergio filcpizzát fog sütni az oviban!

A pizzatészta kartonnal megerősített fehér filc, 8 cikkelyre vágva. A feltétek között megtalálható a szalámi, az olajbogyó, a tojás, a szardínia (hal), a bazsalikomlevél, sőt, a ketcup és a reszelt sajt is – ezeket bézs kötőfonál és vörös cikk-cakk szalag képezi.

A pizza képekben

A farsangi mulatság jól sikerült, Sergio azóta is boldogan süti a pizzát idehaza.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

6 − kettő =

hirdetés