Készíts feliratos medált! Mutatjuk a lépéseket

Ez a feliratos medál vonzza a tekintetet, bohém, egyedi, magad is elkészítheted bármilyen színben. Süthető gyurma az alapja, sokféle színben kapható, a színeket vegyítheted is. Ez a medál hosszú láncon mutat igazán jól. DIY lánykáknak, bohém felnőtteknek.

Amire szükséged lesz

Fimo sütőben kiégethető gyurma

  • ezek a gyurmák változatos színben kaphatók, könnyen formázhatók, formázás után 110 Celsius-fokon lehet kiégetni sütőben. Égetési idő kb. 15 perc

Ékszerlánc, szerelőkarika

Ékszerfogó

Figyegők, charmok (ha szeretnéd díszíteni)

Kézügyesség

A folyamat képekben

Sodorj egy szép hosszú szabályos spagetti formát gyurmából, ne legyen túl vékony, de ne is maradjon túl vaskos.

Ezután következik a munka legizgalmasabb része, sütőpapíron vagy szilikon sütőlapon kezd el kialakítani az általad kiválasztott szót. (Így rögtön a sütőbe teheted.) Érdemes rövid, ékezet nélküli szavakkal kezdeni. A Love felirat 4 betűs, relatíve könnyen kialakítható a gyurmából. Két-három centi magas, 5-10 centi széles feliratot is készíthetsz, hosszú láncon jól mutat.

A medált égesd ki 110 Celsius-fokon a sütőben, süsd 15-20 percig (sütőtől függően). Jó, ha a sütési idő lejártakor a gyurma még rugalmas, mert így biztosan nem fog eltörni.

A medál két végére tegyél egy-egy kilazított ékszerkarikát, majd illessz rájuk egy hosszú láncot, végül a karikákat nyomd össze.

Fotó: Perei Valéria

 

www.hobbyekszeralkatresz.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × kettő =

hirdetés