Fog- és szájápolás natúrszerekkel

A szájat gyakran nevezik a test kapujának, hiszen a káros anyagok itt jutnak ne a legkönnyebben a szervezetbe. Nem mindegy, mit használunk a fogak, a szájüreg vagy éppen az ajkak tisztítására, ápolására. Ma már a natúrkozmetikumok között is megtalálunk minden szükséges készítményt az ajakbalzsamoktól a fogkrémekig, illetve szájvizekig.

granatalma_fogkremMár az ókorban is használtak olyan anyagokat, melyek ma bioaktív összetevőként a natúrkozmetikumokban is megtalálhatóak. Bár kezdetben a szájápolásnak az elsődleges célja a kellemetlen lehelet megakadályozása volt, hamar rájöttek, hogy bizonyos anyagok a fogak élettartamát is megnövelik, sőt a lepedéktől érdes fog okozta rossz érzés ellen is hatékonyak.

A kezdeti időszakokban a fogkrémek és a szájvizek nem is különültek el egymástól, az illatos levelek rágcsálása, majd később oldataik öblögetése egyszerre fedte el a kellemetlen szagokat, és jobb esetben fertőtlenített is. A későbbiekben ez utóbbi került előtérbe az öblögetés kapcsán, így feltűnt a szerek között az ecet és a fehérbor is. Az illatok elűzésére maradtak a levelek, melyeket lezúzva és kovafölddel gombócba gyúrva már akár primitív fogkrémekként is értékelhetünk. Ezeket később paszta formájában az ujjuk segítségével kenték a fogakra, mielőtt botokat és később keféket nem kezdtek használni. Innen még hosszú út vezetett a mai elektromos fogkefékig, melyeket eredetileg olyan emberek számára fejlesztettek ki, akiknek nem volt elég kézügyessége az alapos fogmosáshoz.

A fenti természetes alapanyagoknak egy része a mai natúrkozmetikumokban is visszaköszön. A cél sem változott: a fogakon és a szájban megtelepedett baktériumok és vírusok elpusztítása, valamint a fogakon képződő lepedék eltávolítása, mielőtt megszilárdulva fogkővé alakulna. A Dr. Organic termékpalettájában minden megtalálható, ami ezeket a célokat képes megvalósítani, hiszen háromféle fogkrém (aloe verás, gránátalmás, teafaolajos) és kétféle szájvíz (aloe verás, teafaolajos) kapható az ismert márkából.

hirdetés 

hirdetés 

Kapcsolódó összeállításaink

Frissítő, gyulladáscsökkentő, baktériumölő hatású szájvíz készítése. Szakértő tippjei

Frissítő, gyulladáscsökkentő, baktériumölő hatású szájvíz készítése. Szakértő tippjei

Hogyan, mikor mossunk fogat? Fogágybetegség miatt vesztik el a legtöbben a fogaikat

Hogyan, mikor mossunk fogat? Fogágybetegség miatt vesztik el a legtöbben a fogaikat

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 4 =

hirdetés