Zöldséggel töltött zsemle
Viszonylag gyorsan elkészíthető. Frissen a legfinomabb.
Hozzávalók
8 zsemle
1 közepes cukkini
4 paradicsom
1 vöröshagyma
friss bazsalikom
1 csomó petrezselyemzöld
olaj
só
A sajtmártáshoz
2 ek vaj
2 ek liszt
kevés vegeta
1 dl tej
1 dl tejszín
6 dkg reszelt sajt
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A töltelékhez megmossuk a zöldségeket, ezeket kisebb kockára, a hagymát pedig apróra vágjuk.
A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit. Kevés vizet öntsünk alá, sózzuk meg. Fedő alatt pároljuk, majd mikor félig kész van, adjuk hozzá a paradicsomokat is, és ezzel együtt pároljuk tovább. Amikor kész, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselymet és a bazsalikomot.
A sajtmártáshoz rántást készítünk a vajból és a lisztből, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjük a sajtot, majd annyi vizet, hogy ne legyen túl híg. Vegetával ízesítsük.
Mindezt keverjük össze a zöldséggel.
Vágjuk le a zsemlék tetejét, csipkedjük ki a belsejét. A kicsipkedett részt vágjuk egészen apróra, majd keverjük a zöldséges töltelékhez. Töltsük meg a zsemléket, tegyük rá a kalapjukat, majd helyezzük a töltött zsemléket kivajazott tepsibe. A tetejét kenjük meg tejjel, és 180-as hőfokon süssük kb. 10 percig.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.