Zöldséggel töltött zsemle

Viszonylag gyorsan elkészíthető. Frissen a legfinomabb.

Hozzávalók

8 zsemle

1 közepes cukkini

4 paradicsom

1 vöröshagyma

friss bazsalikom

1 csomó petrezselyemzöld

olaj

A sajtmártáshoz

2 ek vaj

2 ek liszt

kevés vegeta

1 dl tej

1 dl tejszín

6 dkg reszelt sajt

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A töltelékhez megmossuk a zöldségeket, ezeket kisebb kockára, a hagymát pedig apróra vágjuk.

A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit. Kevés vizet öntsünk alá, sózzuk meg. Fedő alatt pároljuk, majd mikor félig kész van, adjuk hozzá a paradicsomokat is, és ezzel együtt pároljuk tovább. Amikor kész, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselymet és a bazsalikomot.

A sajtmártáshoz rántást készítünk a vajból és a lisztből, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjük a sajtot, majd annyi vizet, hogy ne legyen túl híg. Vegetával ízesítsük.

Mindezt keverjük össze a zöldséggel.

Vágjuk le a zsemlék tetejét, csipkedjük ki a belsejét. A kicsipkedett részt vágjuk egészen apróra, majd keverjük a zöldséges töltelékhez. Töltsük meg a zsemléket, tegyük rá a kalapjukat, majd helyezzük a töltött zsemléket kivajazott tepsibe. A tetejét kenjük meg tejjel, és 180-as hőfokon süssük kb. 10 percig.

 

GasztrostúdióOrsolya Vízi Orsolya receptje

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizenegy =

hirdetés