Gyorsan finomat: almás batyu leveles tésztából

Ez a süti villámgyorsan összeállítható – reggelire is tökéletes.

Hozzávalók kb. 10 darabhoz

konyhakész leveles tészta (nem mirelit)

2 alma 

kb. 2 mk őrölt fahéj

kb. 2 ek finomítatlan nádcukor (vagy kristálycukor, esetleg méz)

kb. 1 ek blansírozott, szeletelt mandula 

Elkészítés

Az almákat hámozd meg, majd széltében szeleteld kb. 5 milliméter vastagra. A magházat kisebb kiszúróval távolítsd el (egy kisebb kupak tökéletes erre a célra). 

A leveles tésztából vágj kb. 12 centis négyzeteket, és sorakoztasd a sütőpapírral bélelt tepsire. A tésztalapokat hintsd meg kevés cukorral, őrölt fahéjjal és szeletelt mandulával, majd helyezz rá egy-egy almaszeletet. Az almára is szórhatsz kevés cukrot, fahéjat és mandulát. 

 

A tészta négy csücskét hajtogasd be, úgy, hogy befedje az almaszeletet.

Előmelegített sütőben süsd, a sütési idő 180-as hőfokon, légkeverő üzemmódban kb. 25 perc. Akkor jó, ha a tészta aranybarnára sül.

A batyukat hintsd meg porcukorral vagy fahéjas porcukorral.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − négy =

hirdetés