Gyorsan finomat: almás batyu leveles tésztából
Ez a süti villámgyorsan összeállítható – reggelire is tökéletes.
Hozzávalók kb. 10 darabhoz
konyhakész leveles tészta (nem mirelit)
2 alma
kb. 2 mk őrölt fahéj
kb. 2 ek finomítatlan nádcukor (vagy kristálycukor, esetleg méz)
kb. 1 ek blansírozott, szeletelt mandula
Elkészítés
Az almákat hámozd meg, majd széltében szeleteld kb. 5 milliméter vastagra. A magházat kisebb kiszúróval távolítsd el (egy kisebb kupak tökéletes erre a célra).
A leveles tésztából vágj kb. 12 centis négyzeteket, és sorakoztasd a sütőpapírral bélelt tepsire. A tésztalapokat hintsd meg kevés cukorral, őrölt fahéjjal és szeletelt mandulával, majd helyezz rá egy-egy almaszeletet. Az almára is szórhatsz kevés cukrot, fahéjat és mandulát.
A tészta négy csücskét hajtogasd be, úgy, hogy befedje az almaszeletet.
Előmelegített sütőben süsd, a sütési idő 180-as hőfokon, légkeverő üzemmódban kb. 25 perc. Akkor jó, ha a tészta aranybarnára sül.
A batyukat hintsd meg porcukorral vagy fahéjas porcukorral.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.