Gyümölcshab vagy parfé | Málnás, ribizlis, epres változatban
A gyümölcshab könnyű nyári desszert. Lefagyasztva parféként is ízletes. Tíz perc alatt elkészíthető finomság.
Hozzávalók
3 tojásfehérje (friss tojásból)
250 gr gyümölcs (málna, eper, ribizli tetszés szerint)
3-5 evőkanál cukor, ízlés szerint
Elkészítés
Egy nagy tálban kémény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a cukrot, a gyümölcsöt, és jól összekeverjük. Kis pohárban tálaljuk, a tetejét gyümölccsel díszíthetjük.
Babapiskótát is szúrhatunk a habba. Rétegezhetjük is a pohárba úgy, hogy alulra natúr joghurtot teszünk, középre zabpelyhes, összetört kekszet, a tetejére pedig gyümölcshabot.
Szép napot kívánok!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.