Gyümölcshab vagy parfé | Málnás, ribizlis, epres változatban

A gyümölcshab könnyű nyári desszert. Lefagyasztva parféként is ízletes. Tíz perc alatt elkészíthető finomság.

Hozzávalók

3 tojásfehérje (friss tojásból)

250 gr gyümölcs (málna, eper, ribizli tetszés szerint)

3-5 evőkanál cukor, ízlés szerint

Elkészítés

Egy nagy tálban kémény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a cukrot, a gyümölcsöt, és jól összekeverjük. Kis pohárban tálaljuk, a tetejét gyümölccsel díszíthetjük.

Fotók: Babicz Rita

Babapiskótát is szúrhatunk a habba. Rétegezhetjük is a pohárba úgy, hogy alulra natúr joghurtot teszünk, középre zabpelyhes, összetört kekszet, a tetejére pedig gyümölcshabot.

 

babiczrita_profil

Szép napot kívánok! 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 17 =

hirdetés