Örökké tartó szerelem. Olvasónk története

Hogy létezik szerelem első látásra, arra magam vagyok a bizonyíték.

A szüleim az ország egymástól talán két legtávolabb fekvő városában laktak. Anyukám az egyik Dél-alföldi városban nyaralt, amikor találkozott az édesapámmal. A mai napig megvan az a felső, amit anyukám akkor viselt, és a kék kockás ing is, ami az apukámon volt. Egy évre rá összeházasodtak. Az elkövetkezendő években megszületett a bátyám és a nővérem, én utánuk tíz évvel érkeztem.

Nem mondom, hogy nem voltak vitáik, de az a fajta ragyogás és szeretet, ami köztük volt, leírhatatlan. Huszonöt év házasság után is anyu egyik fotója volt apu mobiltelefonjának a háttérképe, a házassági évfordulójukra pedig mindig annyi szál rózsából köttetett csokrot, ahány éve házasok voltak.

2010. február 12-e volt, péntek. Nem bírták kivárni a vasárnapot az ajándékozással. A mai napig emlékszem, ahogy apu büszkén bejön a szobába az új köntösében, és meséli, hogy anyu mennyire örült a nyakláncnak. 

Másnap anyukám segélykiáltására ébredtem. Apukám kicsit szédült, bement a szobába megmérni a vérnyomását és rosszul lett. Agyvérzést kapott. Szinte egyszerre értünk a kórházba; én busszal, a szüleim mentővel. Mivel anyukám ebben a kórházban dolgozik, engem is beengedtek a sürgősségi osztályra. Álltuk az ágya mellett, magához tért. Próbált felülni, mondani akart valamit. Anyukám közel hajolt hozzá, hogy hallja, apukám a fülébe súgta: szeretlek. Majd megcsókolta az arcát.

Felém fordult, de hang már nem jött ki a száján. Elvesztette az eszméletét, és sohasem nyerte vissza többé.

Mivel hirtelen halt meg, lehetőség nyílt arra, hogy a szerveit felajánlhassuk. Apukám véradó volt, tudtuk, hogy ő is ezt szeretné.

2010-ben, a szerelmesek napján anyukám elvesztette élete szerelmét, mi pedig az édesapánkat, de aznap a szíve és a két veséje három embernek adott új esélyt.

Anyukám apu jegygyűrűjét a saját méretére alakíttatta. A két gyűrűt a maradék anyagból készült szívecske fogja össze. Létezik örökké tartó szerelem.

M. P.

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 2 =

hirdetés