Így lehet környezetbaráttá és újra élvezetessé varázsolni a fűnyírást (x)

Kertimunkára készen, reménykedő, de óvatos léptek a még nem teljesen száraz talajon a cél felé, zsinórok rángatása ide-oda, és az az – essünk már túl rajta – érzés, pipa. Már a – soha többet – és a – csak nyűg van ezzel a kerttel – is elhangzott. De van más lehetőség is.


Szép is lenne, ha minden egyszerűen és elsőre működne. Jó hír, hogy a fűnyírással eltöltött idő is egyszerűen kiküszöbölhető.

Lehet a pázsit gondozását kényelmesebben, biztonságosabban, fáradozás nélkül, gazdaságosan csinálni, mint ahogy ezt a Husqvarna már 25 évvel ezelőtt megálmodta, majd meg is valósította. Az Automower® fűnyíró teljesen önállóan működik, és az akkumulátornak hála működése nem jár károsanyag-kibocsátással sem.

Egyszerűen telepíthető, néhány határolóvezeték lefektetése után feltérképezi a kertet, megjegyez minden zugot, bukkanót, emelkedőt és fát. A Husqvarna robotfűnyíróknak a csapadékos idő sem jelenthet akadályt.

Az Automower Connect ingyenes mobilapplikáció segítségével bárhonnan irányíthatjuk, ezen felül beállítható többek között a kívánt vágási magasság, a munkavégzés ideje és gyakorisága, illetve nyomon követhető a fűnyíró mozgása, ami a GPS rendszernek hála akár eltulajdonítás esetén is könnyen behatárolhatóvá teszi a fűnyíró helyzetét.

És hogy egy utolsó, örök zavaró tényezőt is említsünk: a benzinmotoros gépekkel ellentétben az Automower működése szinte teljesen hallhatatlan, így hétvégén, de még akár éjszaka sem zavarja meg a szomszédokat. Ultra csendes motorral rendelkezik, emellett a kerekeinek kialakítása is hozzájárul a csendes működéshez, hiszen a csend érték.

Ennek fényében a Husqvarna nemrégiben elindította a Csendes Város kezdeményezést.

Bizonyos zajforrások nem kerülhetőek el, de sok esetben a modern technológiai innovációk lehetővé teszik a zajszennyezés jelentős csökkentését, ilyen esetekben pedig nem pusztán a tágabb értelemben vett környezetért, de saját és közvetlen környezetünk nyugalmáért is érdemes megtennünk a tőlünk telhetőt.

A Husqvarna akkumulátoros gépeinek zajszintje akár 13 dB-el alacsonyabb a hagyományos gépek jellemző zajszintjénél, és ez már igen jól érzékelhető különbség, ráadásul elég mindössze egyetlen akkumulátor, amely kompatibilis az összes Husqvarna kerti gépekkel.

A Csendes Város kezdeményezés célja megmutatni szélesebb közönség számára, hogy mekkora problémát jelent a zajszennyezés, illetve konkrét útmutatásokkal segíteni azokat, akik szeretnének aktívan tenni a csökkentése érdekében. Ennek egyik lépcsője lehet a kertben, parkokban, közterületeken végzett kertészeti munkákkal járó zaj jelentős csökkentése – hiszen a Husqvarna nem csupán egyéni felhasználók számára kínál ideális eszközöket. Az Automower működése halk és környezetbarát, a kollekció bizonyos gépei pedig alkalmasak hatalmas, akár fél hektáros terület karbantartására is, így ipari parkok, közterületek vagy mezőgazdasági területek gondozására is tökéletes.

Az Automower robotfűnyíróról bővebb információk találhatóak a Husqvarna weboldalán.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 + 12 =

hirdetés