Immunerősítő illóolajok. Hogyan készíthetünk hatékony kézfertőtlenítő keveréket?

Egyre nagyobb a jelentősége napjainkban visszanyúlni a természethez, a mesterséges és szintetikus termékeket háttérbe szorítva hirdetni a natur, bio, vegán, mentes hívószavakat! Ezzel egyidőben a hamisítók is megjelennek a gyorsabb és több haszon reményében. Nem történik ez másként az illóolajokkal sem. Hamisítják, mert a valódi, természetes illóolajig az út hosszadalmas és áldozatokkal terhes. A növény nevelgetése, betakarítása és az illóolaj kinyerése hónapokig is eltart. Ellenben a szintetikum néhány óra alatt elkészül a fűtött laboratóriumban. Az illata hasonló, mi kellhet még?

A valódi illóolajnak van az emberi szervezetre és pszichére gyakorolt hatása. Az illóolajok, épp úgy, mint a gyógyszerek, kémiai vegyületek halmaza. A szintetikum jobb esetben semmilyen reakciót sem vált ki a szervezetből, rosszabb esetben fejfájás, hányinger, rossz közérzet járhat a használata nyomán.
 
Ezért fontos, hogy kiváló minőségű illóolajat használjunk, mivel a szervezetünk minden sejtjéhez eljut. Pontosan ezt használhatjuk ki prevenciós célzattal az influenza és egyéb járványok megelőzésében is. Legfontosabb a harmónia, az immunerősítés, az energetizálás, a fertőtlenítés.

Kérdezhetnéd: mi köze van az influenzának a harmóniához? Az immunerősítés alappillére a lélek békessége, ezért a (megelőző) kezelésnek elengedhetetlen része a mélabú, a depresszió, a bánat elűzése, a stresszoldás.

Mely illóolajakat használhatom a harmónia megteremtésére?

Az édesnarancs (Citrus sinensis) eloszlatja a bezártság és magány érzését, a negatív érzelmeket és helyére engedi bekúszni a fény, az élet bámulatos varázsát! Ezt támogathatjuk a létezés örömét hozó mandarinnal (Citrus reticulata), a békéltető orvosi levendulával (Lavandula angustifolia), az önbecsülést erősítő kubebaborssal (Litsea citrata).

Immunerősítő illóolajok

Az immunerősítés nagyágyúja, az abszolút csúcs a madagaszkári kámforfa (Cinnamomum camphora ct. cineol). Remekül alkalmazható influenza, és egyéb vírusos fertőzés esetén és megelőzésre egyaránt, energetizál, nyugtat, azonban görcsös köhögés és asztma esetén kerülendő 1,8-cineol tartama miatt. Immunerősítő keverékünk tartalmaz teafa (Melaleuca alternifolia) illóolajat, ami az esetleges vírus – és baktériumfertőzésekkel is leszámol, miközben a szervezet immunmechanizmusát lendületbe hozza.

Az immunerősítésben szintén remekül alkalmazható az eukaliptusz radiata (görcsös köhögés és asztma esetén kerülendő), a szegfűszeg (Eugenia caryophyllus) melyek ugyanakkor légúti betegségek gyógyítói is. A pálmarózsa (Cymbopogon martinii) nemcsak fantasztikus immunerősítő, hanem egyidejűleg remekül oldja a szorongást, elűzi a bánatot is.

Mivel fertőtlenítsek?

 

 

A kórokozók hemzsegése esetén elengedhetetlen a rendszeres térfertőtlenítés, amit a citrom, a teafa, pálmarózsa, kínai fahéjfa és erdei fenyő illóolajjal érhetünk el!
Csepegtess a párologtatóba összesen 8-10 csepp illóolajat, keverve.

Kézfertőtlenítő

Hozzávalók

100 ml-es spriccelős flakon

10 ml teafa illóolaj

1 evőkanál gyógyszertári alkohol vagy vodka

desztillált víz

A spriccelős flakonban (100 ml) keverj össze 10 ml teafa illóolajat (egy fiola) 1 evőkanál gyógyszertári alkohollal vagy jó minőségű vodkával, öntsed tele a flakont desztillált vízzel (ioncserélt is megfelel), és ezzel el is készült a fertőtlenítő keverék!

Felhasználási javaslat: használat előtt felrázandó! Alkalmazhatod kézfertőtlenítésre és felületek fertőtlenítésére egyaránt! Kézfertőtlenítésre elegendő egyetlen spriccelés. A kézfertőtlenítésnek ezt a módját akkor alkalmazd, ha kézmosásra nincs lehetőséged. Hosszú távon száríthatja a bőrt.

Szerző: dr. Takács-Tóth Diána

www.herbatherapy.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhét − 5 =

hirdetés