Tulumba. A törökök közkedvelt cukorszirupos fánkja

hirdetés

hirdetés

A tulumba egy nagyon egyszerűen elkészíthető török édesség. A sima, töltetlen a legjobban elterjedt változat, alapja a képviselőfánknál használt égetett tészta. Pillanatok alatt elkészül. Igazi kalóriabomba, de mértékkel fogyasztva egyszer-egyszer megengedhetjük magunknak ezt a kényeztetést.

Hozzávalók

Tésztához

20 dkg liszt

2 dl víz

20 dkg vaj

4 tojás

1 csipet só

1 tk cukor

Sziruphoz

1 bögre víz

1 bögre cukor

1/2 bögre méz

1 narancs reszelt héja

1/2 narancs leve

pár csepp citromlé

+

olaj a sütéshez

pirított szeletet mandula a szóráshoz

 tulumba2

Elkészítés

A vizet a vajjal, a sóval és a cukorral melegítsd meg. Ha a vaj elolvadt, add hozzá a lisztet.

Kevergesd mindaddig, amíg egy nagy gombóccá össze nem áll.

Tedd félre néhány percre hűlni, majd az egész tojásokat egyesével dolgozd a tésztába.

A sziruphoz a hozzávalókat fazékban forrald pár percig, majd tedd félre.

Az elkészült tésztát töltsd habzsákba, illesz rá vastag, legalább két centis csillagcsövet. Az olajat hevítsd fel, és nyomj bele 5-6 centis csíkokat a tésztából.

Fontos, hogy az olaj ne legyen túlságosan forró, inkább lassabban süljenek, ne hirtelen.

Az aranybarnára sült tulumbákat szedd konyhai papírtörlőre, majd tedd a szirupba. Hagyd benne 10 percig, majd szedd ki a tálalóedényre. Kevés sziruppal locsold meg.

A mandulát pirítsd meg serpenyőben, és szórd a szirupos tulumbákra.

Recept, fotók: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

Így készül a csurró, a fahéjas cukorral bevont spanyol fánk

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás