Kínai szezámmagos csirke

Sokan szeretik a kínai recept szerint készülő szezámmagos csirkét, és bizonyára sokan el is készítenék, ha ismernék a titkát. Az alábbi recept tudtommal eredeti kínai, néhány hozzávalót nálunk beszerezhető alapanyagokkal helyettesítettem.

Hozzávalók

1 egész csirkemell

bors

fél dl víz

étkezési keményítő

Hozzávalók a bundához

2 csésze liszt

1 csésze keményítő

1 tojás

1 csapott kanál szódabikarbóna

fél dl olaj

víz

Hozzávalók a szószhoz

1 csésze cukor

2 evőkanál piros arany, vagy Erős Pista, ha csípősen szeretnénk

1 evőkanál ecet

fél dl víz

maréknyi szezámmag

Kínai szezámos csirkemell

Ahogyan én készítem

A feldarabolt csirkemellet sózom, borsozom; 2 evőkanál keményítőt összekeverek kevés vízzel, megforgatom benne a húst, majd állni hagyom 30 percig.

Közben elkészítem a bundát. A hozzávalókat összekeverem, és annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjak. A csirkemelleket beleforgatom a tésztába, alaposan összedolgozom. Olajat forrósítok wokban (bő olajban süssük!). Amikor az olaj felforrósodott, a wokot leemelem a tűzről, beleteszem a bundázott csirkét, majd visszateszem a tűzhelyre, és állandó forgatás mellett ropogósra sütöm. Papírszalvétára – vagy konyhai papírtörlőre – szedem.

A szósz hozzávalóit beleteszem a wokba, és alaposan összefőzöm. Hozzáadok egy maréknyi szezámmagot, nagyjából egy percig tovább főzöm. Végül hozzáadom a kisütött, bundázott csirkét, összeforgatom, és tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Karcsi Konyhája

Bágyok Karcsi vagyok, 5 gyermekes apuka. Imádok főzni a családomnak, a barátoknak, és bárkinek, aki élvezni tudja a valódi ízeket.

karcsi_konyhaja_logo

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 1 =

hirdetés