Kínai szezámmagos csirke

hirdetés

hirdetés

Sokan szeretik a kínai recept szerint készülő szezámmagos csirkét, és bizonyára sokan el is készítenék, ha ismernék a titkát. Az alábbi recept tudtommal eredeti kínai, néhány hozzávalót nálunk beszerezhető alapanyagokkal helyettesítettem.

Hozzávalók

1 egész csirkemell

bors

fél dl víz

étkezési keményítő

Hozzávalók a bundához

2 csésze liszt

1 csésze keményítő

1 tojás

1 csapott kanál szódabikarbóna

fél dl olaj

víz

Hozzávalók a szószhoz

1 csésze cukor

2 evőkanál piros arany, vagy Erős Pista, ha csípősen szeretnénk

1 evőkanál ecet

fél dl víz

maréknyi szezámmag

Kínai szezámos csirkemell

Ahogyan én készítem

A feldarabolt csirkemellet sózom, borsozom; 2 evőkanál keményítőt összekeverek kevés vízzel, megforgatom benne a húst, majd állni hagyom 30 percig.

Közben elkészítem a bundát. A hozzávalókat összekeverem, és annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjak. A csirkemelleket beleforgatom a tésztába, alaposan összedolgozom. Olajat forrósítok wokban (bő olajban süssük!). Amikor az olaj felforrósodott, a wokot leemelem a tűzről, beleteszem a bundázott csirkét, majd visszateszem a tűzhelyre, és állandó forgatás mellett ropogósra sütöm. Papírszalvétára – vagy konyhai papírtörlőre – szedem.

A szósz hozzávalóit beleteszem a wokba, és alaposan összefőzöm. Hozzáadok egy maréknyi szezámmagot, nagyjából egy percig tovább főzöm. Végül hozzáadom a kisütött, bundázott csirkét, összeforgatom, és tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Karcsi Konyhája

Bágyok Karcsi vagyok, 5 gyermekes apuka. Imádok főzni a családomnak, a barátoknak, és bárkinek, aki élvezni tudja a valódi ízeket.

karcsi_konyhaja_logo

 

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás