Bérlők, árak, trendek: 3+1 ingatlankiadási praktika

Ha az ingatlanunk kiadása mellett döntünk, számos szempontot kell figyelembe vennünk. Az ingatlan árán túl sok múlik például azon is, hogy hol, hány helyen és milyen szöveggel hirdetjük meg az kiadóvá vált házunkat/lakásunkat. Az Ingatlannet.hu tippjei ebben nyújtanak segítséget.

Vonzd be az igényes bérlőket!

Ha igényes bérlő után kutatsz, először is át kell gondolnod, hogy mire lehet szüksége. Például alapvető fontosságú, hogy az ingatlan tisztaságába ne lehessen belekötni. A makulátlanság mellett a kellemes illat is segíthet abban, hogy elnyerd egy elsőrangú bérlő bizalmát. Ezeken felül pedig törekedj az optikailag nagyobb terek kialakítására, a színek és berendezések pedig kövessék a minimalista stílust. Ez utóbbi lehetőséget biztosít arra, hogy a bérlő később saját ízlésére formálja a leendő otthonát.

Válogass te a bérlők között!

Még mielőtt az ingatlan bemutatására kerülne a sor, válogasd ki te azokat a potenciális bérlőket, akiknek szívesen kiadnád az ingatlanodat. Ehhez elsősorban sok érdeklődőre lesz szükséged, melyet megfelelő hirdetés feladásával gyűjthetsz össze.

A hirdetés összeállításakor különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a figyelemfelkeltő címre és az informatív szövegre. Olyan információkat is foglalj bele a szövegbe, melyek számodra lényegtelennek tűnnek, de az ingatlan kiadása szempontjából fontosak lehetnek. A jó helyesírás, a pozitív megfogalmazás és a minőségi képek elengedhetetlen kellékei egy megkapó hirdetésnek. A fényképek elkészítésekor ügyelj a fényekre, a szögekre és a tisztaságra!

Ennyiért add ki az ingatlanodat!

Az albérleti díj meghatározásakor érdemes körülnézni, hogy az adott városban/településen átlagosan milyen négyzetméter árakon kerülnek kiadásra az ingatlanok.

 

Például jó ha tudod azt, hogy Budapesten az elmúlt másfél évben átlag négyzetméterár 3700 forintról 3000-re csökkentek albérletpiaci árak, mert a turizmus alábbhagyott, a munkavállalók home office-ra álltak át, a diákok pedig online tanultak. Budapesttel szemben Debrecenben és Győrben idén augusztusra négyzetméterre vetítve 2500 forintra drágultak az albérletek. Pécsen és Szegeden is nagyon hasonló áron négyzetméterre számítva 2200 forintért lehetett ingatlant bérelni. A kínálati oldalon állók Kecskeméten jártak a legrosszabbul, ugyanis itt az albérletek átlagára 2100 forint volt négyzetméterenként.

Ha nem találod a felsoroltak között a számodra érdekes adatokat, akkor látogass el az ingatlannet.hu statisztikai oldalára, és tájékozódj a kiadásra kínált lakások átlagos bérleti díjairól.

+1 állandó vagy ideiglenes kiadás?

A koronavírus első három hulláma alatt az Airbnb üzletben utazók jórésze a hosszútávú lakáskiadásban látta a kiutat. Azoknak pedig, akik a rövidtávú kiadás mellett maradtak, nagy megpróbáltatásokkal kellett szembenézniük, hogy túléljék a pandémiás időszakot. Mára azonban újra felélénkülhet az Airbnb-lakások iránt mutatkozó kereslet, így a jó áron elérhető szálláshelyek rövidesen megint nagy népszerűségnek örvendhetnek.

 

Nyitókép: Michael Gault/Pixabay

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 4 =

hirdetés