Virágzik az istenpapucsa. A bundás akácvirág receptje

Ami egyből eszünkbe jut az akácról, az a méz. Pedig jó teának, szörpnek és ehetjük is a virágát. Az akác májusban virágzik. Többféle népies elnevezése van, ezek közül az egyik legszebb az istenpapucsa. Akácszörpöt a bodza szörphöz hasonlóan készíthetünk. Teaként kiváló köhögéscsillapító, görcsoldó, jó a gyomorsavra is. Virágát beleforgathatjuk palacsintatésztába, fánkba. Mi egyszerűen fürtösen bundázzuk és kisütjük.

Bundás akác

Két tojást 2 evőkanál cukorral habosra keverünk. Hozzákeverünk 20 dkg finomlisztet és 2-2,5 dl tejet. Az akác virágát fürtösen belemártogatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept, fotók: Babicz Rita

hirdetés
3 válaszok
    • Rita
      Rita says:

      Akác szörp recept:
      Hozzávalók:
      1 db 5literes befőttes üveg
      kb. 20 akác virág
      1 jól megmosott citrom felkarikázva
      30-60 dkg cukor ki mennyire szereti édesen
      3-4 gramm citromsav, vagy 30 citrompótló

      A befőttesüveget majdnem teleengedjük vízzel, belerakjuk a cukrot, a citromot a bodzát, a citromsavat. Időnként megkeverjük. 2. nap leszűrjük és fogyasztható is.

      Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + négy =

hirdetés