Virágzik az istenpapucsa. A bundás akácvirág receptje
Ami egyből eszünkbe jut az akácról, az a méz. Pedig jó teának, szörpnek és ehetjük is a virágát. Az akác májusban virágzik. Többféle népies elnevezése van, ezek közül az egyik legszebb az istenpapucsa. Akácszörpöt a bodza szörphöz hasonlóan készíthetünk. Teaként kiváló köhögéscsillapító, görcsoldó, jó a gyomorsavra is. Virágát beleforgathatjuk palacsintatésztába, fánkba. Mi egyszerűen fürtösen bundázzuk és kisütjük.
Bundás akác
Két tojást 2 evőkanál cukorral habosra keverünk. Hozzákeverünk 20 dkg finomlisztet és 2-2,5 dl tejet. Az akác virágát fürtösen belemártogatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Recept, fotók: Babicz Rita
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.
Szeretném, ha megkaphatnám a bodza (tehát az akác) szörp recepted. Köszönöm.
Akác szörp recept:
Hozzávalók:
1 db 5literes befőttes üveg
kb. 20 akác virág
1 jól megmosott citrom felkarikázva
30-60 dkg cukor ki mennyire szereti édesen
3-4 gramm citromsav, vagy 30 citrompótló
A befőttesüveget majdnem teleengedjük vízzel, belerakjuk a cukrot, a citromot a bodzát, a citromsavat. Időnként megkeverjük. 2. nap leszűrjük és fogyasztható is.
Kedves Tünde!
A bodza nem ugyanaz, mint az akác.