Játékötletek, melyek segítenek a gyerekkori szorongás, agresszió, figyelemzavar leküzdésében. Könyvajánló

A tudatos jelenlét módszere az elmúlt évek során világszerte, hazánkban is óriási népszerűségre tett szert, hiszen amellett, hogy a pillanat mélyebb, bölcsebb, elfogadóbb megélését teszi lehetővé, jelentősen javíthatja általános közérzetünket és egészségi állapotunkat. Bár a gyerekek életkori sajátosságaiknál fogva még sokkal inkább benne élnek az „itt és most”-ban, mint a felnőttek, a megnövekedett szorongás, agresszió és figyelemzavar korában a tudatos jelenlét egyszerű technikáinak gyakorlása számukra is rendkívül hasznos lehet.

Játékok a tudatos jelenlétért

Ez a könyv különösen jó szolgálatot tehet a figyelemzavarral, szorongással, agressziókezelési nehézségekkel küzdő gyerekeknek, kamaszoknak és szüleiknek, de alapvetően minden család nagy hasznát veheti, amely szeretné tudatosabban, mélyebben megélni az élet apró örömeit és jobban kezelni a stresszt.

A közös játék a felnőtteket is fontos tapasztalatokhoz segítheti, és a szülő-gyerek, pedagógus-gyerek kapcsolatot is erősíti. A neves amerikai mindfulness-oktató segítségével olyan eszközt kaphatnak a kezükbe az olvasók, amely segíti félelmeik, agresszív indulataik kontrollálását, figyelmük irányítását, és türelmesebb, együtt érzőbb cselekvést tesz lehetővé.

– Sok felnőtt számol be arról, hogy ezek, az elsősorban gyerekek és kamaszok számára kifejlesztett gyakorlatok a közös játék öröme mellett őket magukat is olyan tapasztalatokhoz segítették, amilyenekhez korábban sohasem jutottak – olvasható az ajánlóban.

Fontos tudnunk: ha szülőként gyakoroljuk a tudatos jelenlétet, azzal önmagában is sokat teszünk gyerekeinkért, akik pontosan érzékelik, amikor nyugodtak, összeszedettek, stabilak vagyunk, a saját példánknál pedig semmi sem lehet hitelesebb és nagyobb erejű.

A kötet 60 játékötletet ismertet, melyek mindegyikénél feltüntették, hogy milyen korú gyerekeknek ajánlott és milyen életkészségek fejlesztésére fókuszál.

A könyv a Nyitott Akadémia weboldalán megrendelhető >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 19 =

hirdetés