Kellemes aromájú ételízesítő sütéshez, főzéshez: levendulavirágos cukor és só

A szárított levendulavirág különleges aromát ad cukornak, sónak egyaránt – ételízesítőként sokoldalúan felhasználható sütéshez-főzéshez.

Csészényi – 250 ml – cukorhoz, sóhoz elegendő kb. 1 evőkanál szárított levendulavirág, karakteres aromája miatt nem is célszerű sokkal többet hozzáadni. Kristály- és barna cukorba is keverhetünk levendulát. Egy-két hét után le is darálhatjuk, s így használjuk fel süteményekhez, édes krémekhez pár evőkanálnyi mennyiséget. A sós – porrá darált – levendulát felhasználhatjuk pácokhoz, húsokhoz, halételekhez, köretekhez, salátát is ízesíthetünk vele. 

https://eletszepitok.hu/kevelyhegyi-levendulamezo-pilisborosjeno/

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × egy =

hirdetés