Kellemes aromájú ételízesítő sütéshez, főzéshez: levendulavirágos cukor és só
A szárított levendulavirág különleges aromát ad cukornak, sónak egyaránt – ételízesítőként sokoldalúan felhasználható sütéshez-főzéshez.
Csészényi – 250 ml – cukorhoz, sóhoz elegendő kb. 1 evőkanál szárított levendulavirág, karakteres aromája miatt nem is célszerű sokkal többet hozzáadni. Kristály- és barna cukorba is keverhetünk levendulát. Egy-két hét után le is darálhatjuk, s így használjuk fel süteményekhez, édes krémekhez pár evőkanálnyi mennyiséget. A sós – porrá darált – levendulát felhasználhatjuk pácokhoz, húsokhoz, halételekhez, köretekhez, salátát is ízesíthetünk vele.
https://eletszepitok.hu/kevelyhegyi-levendulamezo-pilisborosjeno/
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.