Egy cica, két cica, száz cica, haj! Judit kézműves kerámiáinak jellegzetes motívuma a macska. Bemutatjuk KeraMicit

Pappné Erős Judit fazekasművész Balatonfenyvesen él. Cicafanatikus. Az első macska motívumos kerámiáit – ahogy ő mondja – poénból készítette; akkora sikerük lett, hogy jó ideje színes repertoárjának meghatározó részét képezik a cicás bögrék, tálkák, faliórák. Megkértem, hogy mutatkozzon be nálunk.

Alkotói történetem nem mostanában kezdődött; még gyerekkoromban, az agyag és én véletlenül összetalálkoztunk, és kiderült, hogy minket egymásnak találtak ki. Azt hiszem inkább ösztönös, mint tudatos választás volt, hogy keramikus lettem. Már kezemben voltak a tanítóképző főiskola beiratkozási papírjai, amikor utolsó pillanatban jelentkeztem egy iparművészeti iskola kerámiaformázó szakára. Tulajdonképpen azóta folyamatosan agyagos a kezem, 1998 óta dolgozom önállóan fazekasként, de úgy érzem, igazából az elmúlt években találtam meg a igazi énem, a KeraMicit.

Ha az ember lánya cicafanatikus és plasztikus anyaggal dolgozik, annak előbb-utóbb macskás vége lesz. Az első cicás bögre poénból készült, aztán a lelkes fogadtatás után már megállíthatatlanok lettek a macskás kerámiák. Azóta apránként teret hódítanak a rókák és egyéb állatkák is, de a fő motívum az örök és csodálatos macska.

Etetőtálkák cicáknak

Ami mindig is fontos volt számomra, hogy a kézműves kerámiák valóban kézműves alkotások legyenek, ezért minden darab saját tervezésű, és kizárólag szabadkézi munkával készül a korongolástól, szobrászkodástól a festésig. Egyedi megrendeléseket is vállalok, szerintem jó dolog örömet szerezni azzal, amikor például egy cicás bögrét
még kedvesebb ajándékká tehetünk ha belecsempészünk valami kis személyeset.

Jelenleg elsősorban a Meskán, Facebookon, Instagramon vagyok jelen, illetve a saját honlapomon blogot is írok. Nyaranta saját szervezésű kis vásárunk van kézműves kollégákkal itt a Balatonon, alkalmanként kézműves foglalkozásokat tartok, és a műhelyem is nyitva áll az érdeklődők, alkotni vágyók előtt.

Facebook oldalam >>

Weboldalam >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − nyolc =

hirdetés