Könnyű, ízletes köret sültek mellé: almás répapüré
Az első ételek egyike, amivel a babák megismerkednek, a répapüré. Egy darabig megmarad a kedvenc ételek repertoárjában, aztán valahogy kinőjük, pedig beltartalmi értéke, könnyű emészthetősége miatt a felnőttek, húsimádó férfiak is fogyaszthatják. Friss almával, fűszerekkel, kevés mézzel ízesítve kifejezetten illik sültekhez. Vagdalt mellé is kínálhatjuk.
Hozzávalók 3-4 személyre
fél kg sárgarépa
ujjnyi friss gyömbér
1 tk só
1 mk őrölt cayenne bors
2-3 alma lereszelve
méz ízlés szerint (1-2 ek)
Elkészítés
A répát hámozzuk meg, vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük fel főni a gyömbérrel. A vizet sózzuk.
Ha a répa puhára főtt, a levét öntsük le, a gyömbért vegyük ki, majd a répát botmixerrel pépesítsük. (Kevés hidegen sajtolt olajat adhatunk hozzá – mi dióolajjal locsoltuk meg.)
Ízesítsük borssal, mézzel, ha szükséges, kevés sóval.
Két-három meghámozott almát reszeljünk hozzá, keverjük alaposan össze, s máris fogyasztható.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.