Könnyű, ízletes köret sültek mellé: almás répapüré

Az első ételek egyike, amivel a babák megismerkednek, a répapüré. Egy darabig megmarad a kedvenc ételek repertoárjában, aztán valahogy kinőjük, pedig beltartalmi értéke, könnyű emészthetősége miatt a felnőttek, húsimádó férfiak is fogyaszthatják. Friss almával, fűszerekkel, kevés mézzel ízesítve kifejezetten illik sültekhez. Vagdalt mellé is kínálhatjuk.

Hozzávalók 3-4 személyre

fél kg sárgarépa

ujjnyi friss gyömbér

1 tk só

1 mk őrölt cayenne bors

2-3 alma lereszelve

méz ízlés szerint (1-2 ek)

Répapüré

Elkészítés

A répát hámozzuk meg, vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük fel főni a gyömbérrel. A vizet sózzuk.

Ha a répa puhára főtt, a levét öntsük le, a gyömbért vegyük ki, majd a répát botmixerrel pépesítsük. (Kevés hidegen sajtolt olajat adhatunk hozzá – mi dióolajjal locsoltuk meg.)

Ízesítsük borssal, mézzel, ha szükséges, kevés sóval.

Két-három meghámozott almát reszeljünk hozzá, keverjük alaposan össze, s máris fogyasztható.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Pikáns sárgarépa krémleves

Pikáns sárgarépa krémleves

FOKHAGYMÁS-MÉZES-FŰSZERES SÁRGARÉPA

Mézes-fűszeres sárgarépa fokhagymával

Téli vitaminbomba: almás-sárgarépás saláta dióval, mézzel vagy sajttal

Téli vitaminbomba: almás-sárgarépás saláta dióval, mézzel vagy sajttal

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 5 =

hirdetés