A megunhatatlan teasütemény: két régi családi recept linzerkarikához

A linzerkarika vagy lekváros linzer a legtöbb családban nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Többféle recept szerint készíthetjük, Erika édesanyja (I.) és nagyanyja (II.) receptjét osztotta meg az olvasókkal.

Linzerkarika I.

Hozzávalók

30 dkg liszt

10 dkg cukor

20 dkg vaj

1 tojás

Elkészítés

A hozzávalókat gyúrjuk össze, pihentessük a tésztát egy órán át, majd nyújtsuk 4-5 milliméter vastagságúra. Tetszőleges linzerkiszúróval szúrjuk ki az alját és a tetejét (egyforma mennyiségeket), az alsó lap közepét kenjük meg lekvárral, tegyük rá a felső – középen lyukas – korongot és előmelegített sütőben közepes lángon süssük világos színűre.

Linzer

Linzerkarika II.

Hozzávalók

60 dkg liszt

25 dkg cukor

25 dkg zsír

2 tojás sárgája

egy kis tejfel

egy csipet szódabikarbóna

Elkészítés

Összegyúrod, kinyújtod, kiszúrod. Az alsó korongot lekvárral megkened, ráteszed a felsőt. A sütőlemezen óvatosan kristálycukorral elkevert darált dióval megszórod a szélét, közepes lángon világosra sütöd.

Erika megjegyzése: sütés után is összeragaszthatjuk a korongokat. Amíg meleg, megszórhatjuk cukros dióval, csokiba is márthatjuk.

Recept: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu

Kapcsolódó összeállítás

Karácsonyi aprósütemények

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 2 =

hirdetés