Márványmintás cseresznyés piskóta
A hagyományos piskóta helyett márványmintás piskótát is süthetünk, egyszerű kikeverni. Cseresznyével, meggyel, barackkal, apróra kockázott almával is elkészíthető. A gyümölcsöt megforgathatjuk porcukros fahéjban, mielőtt a tésztára borítjuk.
Hozzávalók közepes tortaformához
4 tojás szétválasztva
3 evőkanál tejföl
4-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
5 evőkanál finomliszt
2 evőkanál kakaópor
1 tk sütőpor
csipet só
kb. 35 dkg magozott cseresznye
porcukorral kevert fahéj (elhagyható)
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki. Sokáig ne hagyjuk állni, mert levet enged. Ha porcukros fahéjban forgatjuk meg, pikánsabb lesz az íze.
A tojásfehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, a végén keverjük hozzá a tejfölt, majd az egészet öntsük a tojáshabhoz. Szitáljuk rá a sütőporral vegyített lisztet. Lágy masszát kapunk. A felét öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába, vagy vajjal kikent, lisztezett szilikon tortaformába. A maradékhoz adjuk a kakaóport, alaposan keverjük össze, majd öntsük a fehér piskótára. A tortaformát mozgassuk meg, hogy a massza elterüljön benne, majd hurkapálcával vagy a fakanál nyelével kevergessük, hogy megkapjuk a márványmintát. A tésztát szórjuk meg a cseresznyével.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.