Márványmintás cseresznyés piskóta

A hagyományos piskóta helyett márványmintás piskótát is süthetünk, egyszerű kikeverni. Cseresznyével, meggyel, barackkal, apróra kockázott almával is elkészíthető. A gyümölcsöt megforgathatjuk porcukros fahéjban, mielőtt a tésztára borítjuk.

Hozzávalók közepes tortaformához

4 tojás szétválasztva

3 evőkanál tejföl

4-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)

5 evőkanál finomliszt

2 evőkanál kakaópor

1 tk sütőpor

csipet só

kb. 35 dkg magozott cseresznye

porcukorral kevert fahéj (elhagyható)

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki. Sokáig ne hagyjuk állni, mert levet enged. Ha porcukros fahéjban forgatjuk meg, pikánsabb lesz az íze.

 

A tojásfehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, a végén keverjük hozzá a tejfölt, majd az egészet öntsük a tojáshabhoz. Szitáljuk rá a sütőporral vegyített lisztet. Lágy masszát kapunk. A felét öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába, vagy vajjal kikent, lisztezett szilikon tortaformába. A maradékhoz adjuk a kakaóport, alaposan keverjük össze, majd öntsük a fehér piskótára. A tortaformát mozgassuk meg, hogy a massza elterüljön benne, majd hurkapálcával vagy a fakanál nyelével kevergessük, hogy megkapjuk a márványmintát. A tésztát szórjuk meg a cseresznyével.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.

Fotó: Életszépítők

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =

hirdetés