Epres túrógombóc glutén- és laktózmentesen
Gyorsan elkészíthető finomság, pár hozzávalóból. Hagyományos túróból is elkészíthető. Az alábbi receptet laktózérzékenyeknek ajánljuk.
Hozzávalók
25 dkg laktózmentes túró
2 evőkanál porcukor
1 csvaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje – ha vanílisrudat használunk, kicsivel több porcukrot igényel)
reszelt bio citromhéj
4 nagy eper
1 csomag (8-10 dkg) kókuszreszelék
Elkészítés
Az epret csumázzuk le, mossuk meg, majd papírtörlőn hagyjuk megszáradni.
A túrót villával lazítsuk fel. Adjunk hozzá 3 evőkanál kókuszreszeléket, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citromhéjat.
A maradék kókuszreszeléket tegyük egy tálba.
Vegyünk a tenyerünkbe kevés kókuszreszeléket, majd kb. evőkanálnyi adagot a túrós masszából. Lapítsuk ki kanállal, a közepére helyezzünk egy félbevágott epret, borítsuk be a túrós masszával, s formázzunk golyót belőle. A túrógombócot forgassuk a kókuszreszelékbe.
Fogyasztásig zárható dobozban tartsuk a hűtőben.
Recept, fotók: Malena konyhája >>
Hasonló recept
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.