Epres túrógombóc glutén- és laktózmentesen

Gyorsan elkészíthető finomság, pár hozzávalóból. Hagyományos túróból is elkészíthető. Az alábbi receptet laktózérzékenyeknek ajánljuk.

Hozzávalók

25 dkg laktózmentes túró

2 evőkanál porcukor

1 csvaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje – ha vanílisrudat használunk, kicsivel több porcukrot igényel)

reszelt bio citromhéj

4 nagy eper

1 csomag (8-10 dkg) kókuszreszelék

epres túró

Elkészítés

Az epret csumázzuk le, mossuk meg, majd papírtörlőn hagyjuk megszáradni.

A túrót villával lazítsuk fel. Adjunk hozzá 3 evőkanál kókuszreszeléket, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citromhéjat.

A maradék kókuszreszeléket tegyük egy tálba.

Vegyünk a tenyerünkbe kevés kókuszreszeléket, majd kb. evőkanálnyi adagot a túrós masszából. Lapítsuk ki kanállal, a közepére helyezzünk egy félbevágott epret, borítsuk be a túrós masszával, s formázzunk golyót belőle. A túrógombócot forgassuk a kókuszreszelékbe.

Fogyasztásig zárható dobozban tartsuk a hűtőben.

Recept, fotók: Malena konyhája >>

 

Hasonló recept

Madártej, kicsit másként: epres-vaníliás pohárdesszert

Madártej, kicsit másként: epres-vaníliás pohárdesszert

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tizenegy =

hirdetés