Mascarponés-málnás pite
A pite tésztájába bőséges kakaó került; a kakaó kesernyés íze remekül kiemeli a málna fanyarságát.
Hozzávalók 22 centis tortaformához
Tésztához
150 g finom tönkölyliszt
50 g kakaópor (20-22 % kakaótartalmú)
100 g teavaj
30 g cukor
csipetnyi só
1 db tojás sárgája
2 ek hideg víz
Töltelékhez
200 g mascarpone
50 g cukor
csipetnyi só
1 db tojás
1 db tojás fehérje
300 g málna (mirelit vagy friss)
1 púpozott ek étkezési keményítő
20 g cukor
Díszítéshez
málna
hintésnyi porcukor
Elkészítés
A lisztet, a kakaóport, a sót, a cukrot keverjük össze, morzsoljuk össze a hideg vajjal. A morzsához adjuk a tojássárgát és 2-3 evőkanál vizet. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd hűvös helyen pihentessük 20 percig.
A sütőt melegítsük elő 165 fokra, légkeveréses módban.
A tortaformát kenjük ki vajjal, hintsük meg liszttel.
A mascarponét keverjük ki a cukorral, a sóval, a tojással és a maradék fehérjével.
A málnát a cukorral és a keményítővel rázzuk össze.
A tésztát nyújtsuk ki, béleljük ki vele a tepsit úgy, hogy 2-2,5 centis pereme legyen.
Öntsük bele a mascarponés krémet, majd a krémre a málnát.
Süssük 30-35 percig.
Recept, fotók: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.