A balatoni habos mogyoró és a cukormentes Pöttyös Panni a két országtorta 2017-ben

Magyarország Tortája 2017-ben a Vaslóczki Orsolya által készített Balatoni Habos Mogyoró. Az idei cukormentes országtortát Varga Margit cukrász készítette, Pöttyös Panninak nevezték el. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án kóstolhatja meg, számos cukrászdában árusítják majd. Az összeállítás végén település szerint láthatók a két országtortát készítő cukrászdák. (A receptek egyelőre nem nyilvánosak.)

Balatoni habos mogyoró

A Magyarország Tortája 2017-ben a Balatoni Habos Mogyoró, melyet Vaslóczki Orsolya készített. A tehetséges fiatal cukrász korábban már a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte. Idén 30 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult a rangos címre.

A Balatoni habos mogyoró torta habtészta alapú, melyen mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell, mogyoró hab rétegződik, és mogyoróolajos áthúzóval van bevonva. A „Balatoni” jelző, a dél-balatoni régió jellegzetes és ízletes csonthéjas gyümölcsére, a mogyoróra hívja fel a figyelmet. A nyertes torta készítője is dél-balatoni termelőtől származó mogyoróolajat használt a tortához.

Pöttyös Panni

Hatodik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak. A verseny győztese a Pöttyös Panni lett. A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. Ugyanakkor a szilva jól harmonizál a mákos piskótával is, amelyben a mák intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé. Vidámságot, könnyedséget sugároz, melyet a tetején található pöttyök is kiemelnek. A cukrászt a névadáskor ezek a díszek ihlették meg.

A Pöttyös Panni alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz.

 A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is nyilvánosságra hozta a tortákat készítő cukrászdák listáját. A lista innét tölthető le:

MAGYARORSZÁG TORTÁJA KÉSZÍTŐI 2017

MAGYARORSZÁG CUKORMENTES TORTÁJA KÉSZÍTŐI 2017

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + három =

hirdetés