Miről álmodik a lány? Mitől vonzó egy férfi? Nőket kérdeztünk

A párválasztás pszichológiája örökzöld téma. Számos tanulmány, könyv és előadás született már e tárgykörben. A párválasztás biológiai alapja a létfenntartás, ám az ember belső igénye ennél jóval bonyolultabb. Minden korban más társadalmi elvárások hatnak, így a párválasztási mechanizmus is folyton változik. Nőket kérdeztünk – mindenféle korosztályból -, arra voltunk kíváncsiak, mi tesz számunkra vonzóvá egy férfit? Lássuk!

Zsófi (33)

„Intelligencia, szemek.”

Mónika (43)

„Megbízhatóság, intelligencia, műveltség, humor, ápoltság. Ezek nálam az alapok. Legyen tisztában önmagával, tudjon úriemberként viselkedni.”

Gabriella (46)

„Mosoly, tekintet, sportos testalkat, stílus, belső kisugárzás.”

Csilla (38)

„Sármos, intelligens és szédítő humora van. Amit megspékel a gyönyörű szikrázó kék szemeivel és a figyelmességével.”

Edina (32)

„Valami fogjon meg a külsejében, hiszen ezt látom meg először. Fontos, hogy fel tudjak rá nézni. Legyen intelligens, olvasott, rajongjon valamiért, na meg persze értem. Legyen erő benne fizikailag és lelkileg is. Na és a megfoghatatlan szikra, az is kell.”

Ági (44)
„Fontos számomra az ápolt külső és valami, ami megfog benne, például a szeme, a keze, legyen humoros, figyelmes.”

Gitta (42)

„Számomra a belső kisugárzásától lesz igazán vonzó, szexi egy férfi.”

Beáta (33)

„Sok mindent lehetne írni, de nekem tetszik, ha egy férfi „munkaruhában” van, például rendőr, autószerelő, katona. Vonzóvá teheti persze más is, a tekintete, az, ahogy kommunikál vagy a kisugárzása. Az egyenruha csak a külsőség, hogy igazán érdekeljen, ennél több kell.”

Veronika (40)

„A kisugárzása. Ha rendben van önmagával, de nem nagyképű. Sportos, ápolt, kíváncsi és figyel a nőre, udvarol.”

Gabi (22)

„Kisugárzás! Legyen képes megnevettetni, egészséges önbizalommal rendelkezzen. Adjon magára.”

Timi (37)
„Ha önmagát adja, tisztában van erősségeivel, hibáival és ezt fel is vállalja. A kisugárzása, a mondandója, az, ahogy mondja, a mozgása.”

Maya (59)

„Határozott, döntésképes, erős minden tekintetben, biztos támasz. Ugyanakkor tud figyelmes, kedves, adott esetben gyenge lenni, az érzelmeit fel meri vállalni.”


Mint a válaszokból is kiderül, fontos az igényes megjelenés – egy magára nem adó férfival nehezebben állunk szóba, pedig lehet, hogy egy értékes embert ismernénk meg a személyében.  Szeretjük a jóképű férfiakat, de intelligenciával, műveltséggel, humorérzékkel is le lehet venni bennünket a lábunkról. Fontos az a bizonyos sárm, ezzel születni kell. Az egzisztencia is vonzó a nők számára, kár lenne tagadni. Egy kellemes orgánum is elbűvölő tud lenni számunkra. Na és az illat! Az is fontos.

Hogy kit tartunk vonzónak, szexinek életkor függvénye is. Minden életkorban mást helyezünk előtérbe; kutatások szerint negyvenes, ötvenes éveinkben lennénk a legalkalmasabbak párválasztásra. E nézet szerint ugyanis nagyjából negyvenéves korunkra ismerjük meg annyira önmagunkat, hogy ki tudjuk választani a számunkra leginkább megfelelő partnert, aki mellett kiteljesedhet a valódi énünk.

Összeállította: Tolvaj Vica

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

17 − 1 =

hirdetés