Mutasd a kézírásod, megmondom, ki vagy! Az Életszépítők szerkesztői, szerzői a grafológus szemével (4.)

Manapság, amikor egyre többen egyre ritkábban veszünk a kezünkbe tollat, amikor gondolatainkat a számítógép, az okoskészülékek billentyűzetével visszük fel a virtuális felületre, vajon mennyire van létjogosultsága a grafológia tudományának? Mi mindenre lehet következtetni a kézírásból? Lókiné Csarankó Melinda grafológus arra vállalkozott, hogy kézírásuk alapján bemutatja az Életszépítők Magazin szerkesztőit, állandó szerzőit. Mi pedig vállaltuk, hogy az elemzéseit közzétesszük.

Major Virág kézírásának elemzése. A duktor 40 éves, balkezes, szellemi foglalkozású

A vizsgálat menete

Mivel az iratot elektronikusan kaptam, ezért a vizsgálatot szemrevételezéssel és gépi nagyítással végeztem.

Megállapítások

Major VirágA duktor alapvetően racionális személyiség, de azért az érzelmeknek is teret ad. Gondolkodása gyors, az analizáló és szintetizáló gondolkodásmód teljesen összhangban van nála. Jó lényeglátó és rendszerező képességekkel rendelkezik. A hagyományokat tiszteletben tartja, de ha az érdekei úgy kívánják, akkor hajlamos azokat felrúgni. Szellemi téren fokozottan keresi az élményeket, ez lehet tanulás, vagy az olvasás fokozott szeretete is. Tudását mindig beépíti a mindennapi gyakorlatba. Gyakorlatias, a mindennapi életben könnyen eligazodik. Figyelmét erősen tudja koncentrálni.

A duktor viselkedését az jellemzi, hogy a kezdeti bátor fellépés után – mivel kapcsolatokat jól tud kezdeményezni – az óvatosság, a visszahúzódás kerül előtérbe. Külsőleg magabiztos, határozott, igyekszik a saját lehetőségeit kiterjeszteni. Hatalmas érzelmi feszültséget hordoz magában, amely felett folyamatosan önkontrollt gyakorol. Az igazi énje valójában zárkózott. A saját érzéseiről és gondolatiról elsősorban a magánszférájában képes megnyílni, de a legmélyebb, legőszintébb érzéseit még így is megtartja önmagának. Valójában bizonytalan abban, hogy mennyire adja ki önmagát a külvilágnak. Arra vágyik, hogy érzelmeit megerősítsék.

Nagyon önálló személyiség. A többi emberrel általában közvetlen, kedves. Kíváncsiság munkálkodik benne a többi ember gondolatai, tervei iránt. Irigylésre méltó önuralommal rendelkezik, ennek köszönhetően általában kiegyensúlyozott, stabil magatartású. Lendületes, impulzív. Tud önkritikát gyakorolni, történt valami az életében, ami miatt önmagát hibáztatja. Alapvetően kudarckerülő személyiség. Véleményéhez foggal-körömmel ragaszkodik, időnként gondolkodása merev lesz, mivel meglehetősen akaratos. Kritikai érzéke fejlett, amelyet a hozzá közel állók meg is tapasztalhatnak, szurkáló megjegyzések formájában. Bár konfliktuskerülő, ha úgy hozza a helyzet, akkor vitázik. Kreatív, jó elképzelései vannak, meg is valósítja ezeket, de időnként nem elégedett az eredménnyel.

majorvirag1aElvágyódik, szeretne kiszabadulni a mindennapokból. Munkájában keveset tervez, szeret azonnal belevágni a tevékenységekbe, amelyek közé apró pihenőket iktat be. Önálló ötletei és egyedi megoldásai vannak. Energiáit tudatosan osztja be. Önálló és közös munkára is alkalmas. Céltudatos és jövőorientált. Munkatársaival valós a kapcsolata, de időről időre úgy érzi, hogy valamiben jobb náluk. Nem szereti túlbonyolítani a dolgokat, ha szükséges, inkább egyszerűsít. Munkatempója gyors, de törekszik a precizitásra. Időnként kapkodóvá válik, de ez valószínűleg a fokozott pontosságra törekvésből adódik. Munkáját szereti, az írásában található jelek alapján vezetőnek született. A munka az a terület az életében, amelyben a legmagabiztosabban mozog.

A munka és a magánélet szinte eggyé vált az életében, nem igen különülnek el egymástól. Magánéletében sokkal önkiterjesztőbb, mint a munkájában, ezen a területen felenged az önkontroll, itt már megengedi magának az öntörvényűséget is.

A múlthoz történő viszonyulása érdekes. Ahelyett, hogy elszakadna tőle, inkább egyre jobban kötődik hozzá. A szüleivel való kapcsolatban azt látom, hogy az édesanya nagyobb hangsúlyt kapott, bár az ő oldalán némi diszharmóniát látok, az édesapjával való kapcsolatához pedig élmények kötődnek.

A pénzt szereti megszerezni, de elkölteni már nem annyira, mivel meglehetősen takarékos. Folyamatosan él benne a vágy az anyagi elismerés iránt. Erős ösztöntörekvései vannak, nagyon vágyik a testi-biológiai élményekre, de e felett is kontrollt gyakorol, bár nem olyan erősen, mint az érzelmei felett. Egészséges szexualitással rendelkezik. Nőiességét jól éli meg. Párjával valós a kapcsolata, örömét is leli benne.

Összegzés

A duktor határozott fellépésű, barátságos személyiség, aki valójában jól óvja a lelki világát a külvilágtól. Nagyon akaratos személyiség, aki ezt a munkájában az előnyére tudja fordítani. Rengeteg energiája van, amelyet jól tud beosztani. Írása a freudi pszichoszexuális séma szerint fallikusnak számít, ami azt jelenti, hogy a duktorban jelentős feszültség, önértékelési zavar és belső bizonytalanság munkálkodik. Határozott döntéseket hoz, amely a meglévő akaraterőnek köszönhető. Ez alátámasztja az elemzésben leírtakat. Ahogy a mondás tartja, „A név kötelez!” A duktor keresztneve Virág, a virág, mint szimbólum többször is megmutatkozott az írásában. Ez utalhat arra, hogy szereti a nevét, vagy hogy különösen kötődik a virágokhoz. Továbbá az egyes és a nyolcas szám is feltűnt. Az egyes a vezetés száma, a nyolcas pedig az energiáé. Mivel Virág jó vezetői képességekkel rendelkezik, valamint nagyon energikus, ez is alátámasztja véleményemet.

Lókiné Csarankó Melinda, grafológus

Ha szeretnétek magatokról grafológiai elemzést, Melindával az alábbi e-mail címen vehetitek fel a kapcsolatot: grafomelinda@freemail.hu

Sorozatunk további részeiben Limpár Imre grafológiai elemzését ismertetjük

hirdetés 

hirdetés 

Sorozatunk eddig megjelent részei…

Mutasd a kézírásod, megmondom, ki vagy! Az Életszépítők szerkesztői, szerzői a grafológus szemével (1.)

…a képre kattintva olvashatók

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

5 × kettő =

hirdetés