Olvasás kihívás kisiskolásoknak. Olvass minden nap 10 percet a nyári szünetben! Kreatív nyomtathatók az összeállításban

Olvasásra kreatív-játékos formában is ösztönözhetjük a kisiskolásokat; feltételezhető, hogy a kimerítő tanév után nem olvasással indítják a nyári szünetet. (Persze nem zárható ki.) Ezúttal nem ajánlott vagy kötelező irodalmat ajánljunk az alsó tagozatos korosztálynak – köztük elsősöknek -, hanem olyan nyomtathatókat, melyek felhasználásával kreatív és hasznos képeslapot vagy gyűjtőmappát készíthetünk számukra. Emlékezteti őket arra, hogy a nyári szünetben naponta (legalább) 10 percet szánjanak olvasásra. 

Az alábbi nyomtathatókat Mester Brigittától kaptuk, tanítónőként ő készítette el az elsőseinek.

– Szándékosan nem gondolkodtam kötelező olvasmányban. Minden gyereknek más az érdeklődése, és a lehetőségeik is nagyon különbözőek. Már mutattam nekik az elkészült mappát, és annyira izgatottak lettek, hogy már tervezgetik, mit fognak olvasni. A célom éppen ez volt: felkelteni bennük a vágyat, ami elindítja őket a könyvespolc felé – mondta az Életszépítőknek Brigitta, aki a Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Miskolctapolcai Tagintézményének pedagógusa.

Brigitta nyomtathatóinak felhasználásával készítettük az alábbi képeslapot/mappát

A4 vagy kisebb méretben is kinyomtathatók, gumis mappára is felragaszthatók, így akár a napi olvasnivalót is el tudjuk a mappában helyezni a gyerekeknek (kinyomtatva), amennyiben nem könyvből olvasnának.

Nyomtathatók

Borító

nyari_olvasas_kihivas_borito

Belső oldal

nyari_olvasas_kihivas

Témaajánló a nyári olvasás kihíváshoz

Az alábbi táblázatot a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola Könyvtárának weboldalán találtuk, készítettünk belőle egy nyomtatható PDF formátumot (a táblázat alatt lehet letölteni)

nyari_olvasas_kihivas_temak

Korábbi összeállításunkban 88 klasszikus gyermekirodalmi művet ajánlottunk – a lista nyomtatható változatban is elérhető, itt:

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

9 + kettő =

hirdetés