Sós fánk, ahogy az olaszok készítik

A fánkot jellemzően édes változatban ismerjük, pedig sósan is elkészíthető. Az olaszok előételként előszeretettel fogyasztják a Gnocchi Frittit, egy autentikus receptet ismertetünk az északolasz Emilia-Romagna régióból.

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg liszt

3 dl tej

2-3 dkg vaj

1 tk szódabikarbóna vagy sütőpor

sütéshez: olaj vagy zsír

2 tk só

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet a sóval, a szódabikarbónával (vagy sütőporral) és a puha vajjal, majd adjuk hozzá a langyos tejet és gyúrjuk lágy tésztává. Pihentessük 30 percig, majd nyújtsuk ki vékonyra és vastagon csíkozzuk fel. Végül vágjuk rombusz vagy háromszög formákra. 

Egy serpenyőben melegítsünk olajat vagy zsírt, és süssük meg a fánkot. Akkor vannak készen, amikor felpuffadva úsznak a zsiradék felszínén. 

Tegyük papírtörlőre és lehetőleg melegen kínáljuk. 

Készíthetünk mellé mártogatót: 1-2 zúzott fokhagymát, kevés sót keverjünk össze friss tejfölben.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × öt =

hirdetés