Paradicsomos raguval töltött cannelloni

A cannelloni egy 8-10 cm hosszú, kb. 2 cm átmérőjű, cső alakú tészta. Főzés nélkül használhatjuk fel egytálételek készítéséhez. A paradicsomos raguval töltött cannelloni ízvilága a húsos lasagnéra hasonlít. Népszerű húsmentes változata az olaszoknál ricottás-spenótos töltelékkel készül.

Hozzávalók 4 személyre

Raguhoz

15-16 canelloni tészta (közepes jénai tálban készítettük)

40 dkg darált marhahús

1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

só, bors ízlés szerint

1 csapott ek bazsalikom, oregánó keveréke

1 tk őrölt paprika

1 tk steak fűszersó

3-4 ek olívaolaj

400 ml paradicsomszósz

1 nagy aranyfácán paradicsomsűrítmény

Besamel mártáshoz

3 dkg vaj

4 ek rizsliszt

2,5 dl tej

csipetnyi szerecsendió, só, bors

Szóráshoz sajt

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát az olívaolajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált marhahúst; ízesítjük a sóval, borssal, majd közepes hőfokon kb. 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a paradicsomsűrítményt, és a többi fűszert és fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Viszonylag híg ragut kapunk, a paradicsomot a tészta felveszi, jobb íze lesz és könnyebben megpuhul.

Készítsük el a besamelt: a vajat tegyük egy kis lábasba, olvasszuk fel. Adjuk hozzá a rizslisztet (búzaliszttel is elkészíthető), keverjük össze, s mielőtt megpirulna, öntsük fel langyos tejjel. Keverjük csomómentesre.

A cannellonit – a lasagne tésztához hasonlóan – nem kell megfőzni. A paradicsomos ragut kiskanállal vagy nyomózsák segítségével töltsük a tésztacsövekbe.

cannelloni1

cannelloni3

cannelloni5

A sütőedény aljára adagoljuk a besamel mártás felét, erre helyezzük sorba a megtöltött cannellonit. Az első tésztaréteget kenjük meg a raguval, majd rakjuk ki a második sort. Locsoljuk meg a maradék besamel mártással, egyenletesen oszlassuk el a tésztán. A besamelt meghinthetjük friss parmezánnal.

Előmelegített sütőben süssük kb. fél óráig, majd a tésztát a kikapcsolt sütőben kb. negyed órán át tartsuk alufólia alatt, így a tészta biztosan megpuhul.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Tradicionális olasz tészták házilag

Tradicionális olasz tészták házilag

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − 7 =

hirdetés