Takaros és takarékos. Ilyen egy stílusos passzívház!

Ha nem is robbanásszerű ütemben, de 2009 óta folyamatosan épülnek passzívházak Magyarországon is. Összeállításunkban tetőteres családi ház látható, egy Pest megyei településen valósult meg. Az épület a téli hónapokban is csak kiegészítő fűtést igényel. A minimális szintre szorított fűtési igényt hőszivattyú szolgálja ki. Vízteres, fatüzeléses kandallót tartalék fűtésként használják; egy befűtéssel 2-3 napra biztosítja a család melegvíz-szükségletét, s felfűti az összes helyiséget akár a leghidegebb napokon is.

A vastag hőszigeteléssel ellátott, hőhídmentes, légtömör épületburok kellemes belső klímát, a hatékony hővisszanyerős szellőzés folyamatosan friss, tiszta levegőt biztosít, a nagyméretű nyílászárók világossá teszik a tereket, emellett a többszörös üvegezésű ablakok jól tartják a hőt.

Galéria

A képek kattintással nyithatók meg nagy méretben

A passzívházat Szekér László DLA építészmérnök tervezte – nevéhez fűződik az első minősített, Szadán megépült magyar passzívház építészeti terve is is.

Gyakran ismételt kérdések a passzívházról >> 

 

hirdetés
1 válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. […]  Forrás: https://eletszepitok.hu/takaros-es-takarekos-stilusos-nappali-nagyvonalu-konyha-kreativ-gyerekszobak-… és paosz.hu […]

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

5 × négy =

hirdetés