Indul a levendulaszüret! Provance-i hangulat Pilisborosjenőn: június 12-én nyit a kevélyhegyi levendulamező

2020-ban június 12-21. között várják a látogatókat a Kevélyhegyi Levendulamezőn. Minden nap 9 és 20 óra között tartanak nyitva. Idén is helyszínen vásárolt papírtáskába lehet szedni a levendulát, változatlanul 1000, illetve 2800 forintos áron.

– Vírusvédelmi szempontból kérjük, hogy aki teheti, hozzon magával metszőollót, aki mégis otthon felejtené, annak rendszeresen fertőtlenített ollót mi is tudunk biztosítani 500 forint letéti díj ellenében – olvasható a levendulás hivatalos weboldalán. A levendulamező egy része kutyabarát terület, a tulajdonosok kérik a gazdikat, hogy a látogatás előtt gondoskodjanak a kis kedvencek szükségleteiről.

A Kevélyhegyi Levendulamező Pilisborosjenőn található. Pilisborosjenőre érkezve a Fó úton, majd a Dózsa György úton végighaladva a buszvégállomás után a Mesevölgy Óvoda új épülete közelében található. Az óvoda mellett, a levendulamezővel szemben, közel egy hektáros területen lehet parkolni, ami továbbra is ingyenes. A Budapestről gépkocsival érkezők a 10-es útról az Ürömi körforgalomnál Ürömön át jutnak el levendulaföldig, tömegközlekedéssel Budapest Árpád híd (pesti oldal) buszvégállomásról indul a 840-es Volán buszjárat. Pilisborosjenő buszvégállomástól 5-10 perces sétával érhető el a levendulamező.

A levendulás varázslatos környezetben fekszik, az 534 méter magas Nagy-Kevély lábánál elterülve. A rómaiak idejében a Nagy-Kevély csúcsa alatt húzódott egy római út, amely Aquincumba vezetett. A környék különleges látnivalója a Teve-szikla és az Egri-vár. 

Fotóink korábban készültek, rákattintva nyithatók meg nagy méretben

 

 

 

 

 

 

hirdetés
1 válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] hangulatának nincsen párja az évnek ebben a részében Magyarországon. Forrás: Életszépítők 2017. június […]

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 4 =

hirdetés