Sajtos sült csirkecombok pityókaágyon
Egyszerű és gyors recept.
Hozzávalók 4 személyre
8 csirke felsőcomb
2 nagy vöröshagyma
6 nagy burgonya
só
bors
bazsalikom
1 dl olaj
fél csomag sült csirke fűszerkeverék
15 dkg reszelt sajt
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Ahogyan készítem
A megtisztított combokat bedörzsölöm a sült csirke fűszerkeverékkel. A hagymát és a krumplit megtisztítom és fél centi vastagra szeletelem őket.
Egy hőálló edény aljába töltöm az olajat, szép sorba leterítem a hagymát, majd rárétegezem a krumplit, sózom, borsozom. Ráhelyezem a csirkecombokat a fotón látható módon, megszórom morzsolt bazsalikommal, lefedem, és kb. 35 percig sütöm.
Ha letelt a 35 perc, leveszem a fedőt, 5 percig sütöm, majd kiveszem a sütőből és megszórom a csirkecombok tetejét kb. 15 dkg reszelt sajttal. Visszateszem a sütőbe, s addig sütöm, míg a sajt meg nem pirul a tetején.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.