Sárgabarackos kelt tészta

Finom, laktató barackos kelt tészta – másnap is friss (ha marad).

Hozzávalók 28 x 38 x 5 cm tepsihez

25 dkg rétesliszt és 25 dkg finomliszt

12 dkg vaj

3 ek porcukor

2 dl tej

5 dkg friss élesztő

3 szobahőmérsékletű tojás

csipet só

kb. 1 kg magozott, felezett vagy negyedelt sárgabarack

2-3 evőkanál kristálycukor (elhagyható)

1 tk őrölt fahéj (elhagyható)

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A vajat olvasszuk meg (ne forrósítsuk!). A lisztet szitáljuk egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a sót, a felfutott élesztőt, az olvasztott vajat, a tojások sárgáit. Dolgozzuk össze a tésztát – kézzel, vagy géppel dagaszthatunk. Konyharuhával takarjuk le, és fél óráig kelesszük.

A kimagozott, felezett/negyedelt barackot keverjük össze a cukorral és a fahéjjal. (Ne hagyjuk sokáig állni, mert megpuhul és levet enged.)

Egy magasabb falú tepsit kenjünk ki vékonyan vajjal és lisztezzük. A tésztát kelesztés után gyúrjuk át, nyújtsuk ki tepsiméretűre és igazítsuk a tepsibe.

Nyomogassuk a tésztába a baracszeleteket. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 45 percig. Vágjuk tetszőleges szeletekre.

A maradék tojásfehérjéből – Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér minden jóval! Tojásfehérjével, minimális liszttel készül

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + kettő =

hirdetés