Sörtésztában sült hagymakarikák
Gyorsan elkészíthető, fonom és ropogós. Hátránya, hogy mivel olajban sül, viszonylag sok zsiradékot felvesz sütés közben, ezért önmagában fogyasztva sem kalóriaszegény. Zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel kevert tejfölbe mártogatva az ízélmény fokozható.
Hozzávalók 4 személyre
2 nagyobb vöröshagyma
1/2 tk só
fél tasak sütőpor
10 dkg liszt
1 dl étolaj
2 dl sör
1 tojás
olaj a sütéshez
Elkészítés
A száraz összetevőket (só, liszt, sütőpor) keverjük össze, majd adjuk hozzá az olajat, a sört, a tojást és keverjük csomómentesre. Sűrű palacsintatésztát (sörtésztát) kapunk.
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk fél centis szeletekre, majd szedjük karikáira.
A hagymakarikákat mártsuk a sörtésztába, majd forró olajban süssük aranybarnára.
Szedjük konyhai papírtörlőre, a felesleges olajat a papír magába szívja. Melegen, hidegen is fogyasztható.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.