Sütés nélkül finomat! Kekszes krémes
Nagyon egyszerűen összeállítható édesség, keksz az alapja, ezért nem kell sütni, és a krémet sem kell főzni. Ha vége az eperszezonnak, lekvárral, málnával, vagy akár nutellával is elkészíthető. Babáknak is adhatjuk, ha tejföl helyett joghurtot, eper helyett banánt használunk.
Hozzávalók közepes tepsihez, sütőformához
50 dkg szögletes háztartási keksz
2 nagy pohár tejföl
9 evőkanál kristálycukor
3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A süti három réteg kekszből áll, az általam használt tepsibe soronként 40 db (5×8) fért. A tepsit vagy tálat nem szükséges sütőpapírral kibélelni.
Sorakoztassuk a kekszeket szorosan egymás mellé, majd kenjük meg a cukrokkal kikevert tejföllel.
A tejfölös rétegre tegyünk még 40 kekszet, majd ezt a réteget is kenjük meg tejföllel. Rakjuk ki vékonyan szeletelt eperrel, vagy más gyümölccsel, ízesítővel (nutellával is kipróbálható).
Végül a tetejét is rakjuk ki keksszel, s kenjük meg tejföllel. Egy napig lefedve a hűtőben kell pihentetni, hogy megpuhuljon a keksz.
Fotó, recept: Babicz Rita
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Finomság kekszből
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.