Sütés nélkül finomat! Kekszes krémes

Nagyon egyszerűen összeállítható édesség, keksz az alapja, ezért nem kell sütni, és a krémet sem kell főzni. Ha vége az eperszezonnak, lekvárral, málnával, vagy akár nutellával is elkészíthető. Babáknak is adhatjuk, ha tejföl helyett joghurtot, eper helyett banánt használunk.

Hozzávalók közepes tepsihez, sütőformához

50 dkg szögletes háztartási keksz

2 nagy pohár tejföl

9 evőkanál kristálycukor

3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A süti három réteg kekszből áll, az általam használt tepsibe soronként 40 db (5×8) fért. A tepsit vagy tálat nem szükséges sütőpapírral kibélelni.

Sorakoztassuk a kekszeket szorosan egymás mellé, majd kenjük meg a cukrokkal kikevert tejföllel.

A tejfölös rétegre tegyünk még 40 kekszet, majd ezt a réteget is kenjük meg tejföllel. Rakjuk ki vékonyan szeletelt eperrel, vagy más gyümölccsel, ízesítővel (nutellával is kipróbálható).

Végül a tetejét is rakjuk ki keksszel, s kenjük meg tejföllel. Egy napig lefedve a hűtőben kell pihentetni, hogy megpuhuljon a keksz.

Fotó, recept: Babicz Rita

babiczrita1s

hirdetés 

hirdetés 

Finomság kekszből

Zebrakeksz

Zebrakeksz

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + 1 =

hirdetés