Tökpuding

Tök finom. Próbáljátok ki!

Hozzávalók 6 személyre

1 kg sütőtök

40-50 dkg cukor (az eredeti recept 1 kg (!) cukrot ír – kísérletezhetsz az édesítéssel)

1 citrom héja

400 ml víz

3 ek étkezési keményítő

Elkészítés

Hámozd meg és kockázd fel a tököt.

Főzd puhára, de figyelj arra, hogy ne essen szét a tök.

Szűrd le, és tedd vissza a fazékba.

Add hozzá a cukrot a citromhéjat és a vizet. Keverd össze, majd turmixold le.

Kevés vízben keverd csomómentesre a keményítőt, add hozzá a tökhöz és alaposan keverd össze. Adagold poharakba vagy tálkába és hűtsd le.

Hidegen tálald.

Tipp: a cukrot felhasználás előtt karamellizáld, öntsd fel pár evőkanál vízzel, hagyd szétolvadni a karamellt, majd így add hozzá a sütőtökhöz turmixolás előtt.

 

A recept a Napraforgó Kiadó 30 recept sütőtökkel c. Formás szakácskönyvében jelent meg. Különleges tökös recepteket ismertet, a teljesség igénye nélkül néhány étel, amely szerepel benne: Becsináltleves; Currys csicseriborsó sütőtökkel; Csokoládés sütőtöktorta; Pite sütőtökből, spenótból és fetából; Sötőtökkrém; Sütőtökös palacsinta; Tökfánk; Töklepény; Zabpelyhes sütőtökpite

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =

hirdetés