Szecessziós szivárványpalacsinta, avagy kreatív ételek a tányéron. Színes konyhaművek Tatjána konyhájából. Könyvajánló

Gelb Tatjána számára a legnagyobb szerelem a főzés. Nem tanulta, nem dolgozott konyhainasként, csak odaállt a pult elé és főzött. Ösztönösen. Szülei fogorvosnak szánták, de ő az álmait követte. A konyhájában nem találni leveskockát vagy mesterséges ízfokozót, viszont fellelhető benne minden természetes alkotóelem. Ételei csupa egészséges alapanyagokból készülnek, és igazi konyhaművek. Mi több, festmények!

Gelb Tatjána. Fotó forrása: www.taniagelb.blogspot.com

Színes konyha – Kreatív ételek a tányéron c. könyvében Tánya megmutatja, hogy a konyhaművészet és a festészet milyen remek párost alkot. A nem mindennapi fogásokat olyan mesterien tálalja, hogy azok kész alkotásokká válnak: csendélet, tájkép, tetszetős vázlat, de gyerekrajz is megjelenik a tányéron. A könyvben szereplő 44 étel között találni ínycsiklandó előételeket, salátákat, leveseket, vegetáriánus és húsos főételeket, valamint mennyei desszerteket, amelyeket maga Tánya örökített meg gyönyörű képeken. 

Az ukrajnai születésű Tatjána 15 éve él Magyarországon. Ide köti a családja, és itt tudja kiélni igazán alkotóvágyát is. Tervezett már ruhát, szerepelt a Konyhafőnök c. műsor 2. évadában (a döntőig jutott), fest, zongorázik, verset ír.  Kedvenc időszaka a 19. század – a konyhai irányzatok közül pedig mindegyiket szereti, bár mostanában leginkább a cukrászat vonzza. Mottója egy orosz közmondás: a szemed fél, a kezed csinálja!

A BOOOK Kiadó gondozásában megjelent szakácskönyve a konyha igazi színfoltja elehet. Tánya ételeit természetes ételszínezékekkel – céklalé, curry, sárgarépa vagy spenót – teszi igazán színpompássá, különleges tálalásai pedig művészi szintre emelik a gasztronómiát. A tálalás egy-egy festészeti stílust idéz: impresszionista sütőtökkrémleves, futurista rakott burgonya, szürrealista halpaprikás, szecessziós szivárványpalacsinta… 

Könyve valóságos érzéki élmény a konyhaművészet szerelmeseinek – ajándéknak is első osztályú!

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × öt =

hirdetés