Belső erő újraépítése, avagy hogyan kötelezheted el magad a boldogság mellett?

Mit jelent az, hogy belső erő, honnan ered? Mikor, miben nyilvánul meg, és meddig tart (ki)? Vegyél magad elé egy papírt, és jegyezd le az első gondolataidat, érzéseidet! Az elmélyülés és megértés céljából közös gondolkodásra invitállak, hogy felfedezd, hogyan működteted a saját erődet az életedben. Melyik jellemző rád inkább, melyik szint az erősebb?

A belső erőt lehet úgy értelmezni, mint

érzelmi – lelki erőt
mentális – szellemi erőt
fizikai – cselekvő erőt

Az érzelmi, lelki erő megnyilvánulásai: szeretet, jóérzés, jóindulat; értelmezhetjük kitartásként, elszántságként, őszinte elfogadásként, elkötelezettségként, vagy a tolerancia, a tisztelet kimutatásában.

„Úgy érzem, hogy meg kell tennem. Meg szeretném tenni, így tartom helyesnek. Véghezviszem.”

A mentális, szellemi erő megnyilvánulásai: akaraterő, határozottság, önbizalom, rálátás, átlátó képesség, döntési képesség. Megnyilvánulhat a gondolatok irányításában, alkotó, teremtő gondolkodásmódban, felelősségvállalásban.

„Úgy gondolom, hogy meg kell tennem, és tudom a módját, hogyan vigyem végbe. Irányítok.”

A fizikai, cselekvő erő megnyilvánulása: fizikailag, aktív formában lebonyolítani, jobb esetben sikeresen létrehozni, elvégezni valamit. Alkotni a fizikai szinten.

„Megteszem és van eredménye.”

pr

Minden tetthez, gondolathoz, érzelemhez egyfajta energiát használunk fel. Mélyebben belegondolva, talán megfoghatatlan, hogy a lelki erő honnan származik, a mentális erő, a fizikai erő miből ered? Egyes keleti filozófiák szerint van velünk született energiaszintünk (ld. kínai gyógyászat), a keleti harcművészeteknél pedig rendre felbukkan a titokzatos életerő, életenergia, „chi” (qi), és azt vallják: az izmok fizikai erejével összeadódik a beléjük áramló, odavezetett plusz életenergia, és így képes különleges teljesítményre a fizikai test, együttesen hatva.

A bennünk élő energia akkor válik erővé, amikor mozgásba lendül, már nem csak egy potenciál, egy töltés, feszültség, lehetőség, hanem aktív, cselekvő megnyilvánulás. Ezt mindig megelőzi egy döntés. A szabad választás jogán módunkban áll eldönteni, hogy a szenvedést tartjuk fent az életünkben vagy a legmélyebb, belső, lényegi részünket megmozgatva és felhasználva változtatunk és építjük az életünket.

Ebben teljesen szabadon döntünk és a felelősség felvállalásával, hogy részem van abban, hogy ez a helyzet alakult ki az életemben, már megtettük az első, legfontosabb lépést.
A belső erő megnyilvánulását gátolja és támogatja minden olyan „hitrendszer”, hiedelem, tudatalattiban eltárolt program, amit valaha magadévá tettél a világról és önmagadról. Ezek előjele egyaránt lehet pozitív vagy negatív. A tudatalattinkban nagyon sok támogató, erősítő dolog is van; pszichológiai és/vagy spirituális módszerek segítségével ezeket megmozgatva nagyot lendítünk az életünkön.

A belső erőt gátolja az önbizalom korai sérülése vagy akár teljes elvesztése; a kételkedés, a hitetlenség, a korábbi kudarcélmények emlékei, és az azokhoz való ragaszkodás; a családban elhangzott megjegyzések: „hagyd, ez neked úgyse megy. Nem értesz ehhez… stb.”, az önsajnálat, búskomorság, túlzott kritika önmagunkkal és másokkal szemben, az aggodalmaskodás, a félelem.

A belső erő megélését támogatja az önismeret: „Tudatában vagyok az értékeimnek, képességeimnek.”
Az önelfogadás: „Ez vagyok én.”
Az önbecsülés és önszeretet: „Értékes vagyok. Van helyem a világban. Jogom van ahhoz, amit szeretnék elérni, megteremteni.”
A fájdalmak, régi sebek felismerése, megértése, feloldása és elengedése, önátadás, bizakodó hozzáállás: „Igen, az is egy lehetőség, hogy megvalósul, amit akarok.”
A jókedv, a kitartás, a nyugalom, az egészséges fizikai test, a sikerélmények.

aura pr

Ahhoz, hogy ezeket feléleszd, működővé tedd, döntésre, energiabefektetésre és néha mély belső munkára van szükség.

Minden képességed meg van ahhoz, hogy megéld a valódi lényed és megtapasztald, hogy milyen fantasztikus erő van benned! Nagyon sok szellemi út, módszer támogat ennek az elérésében. Melyik testhezálló? Igazából bármelyik, ami iránt elkötelezed magad. Néha elég egy jó szó is ahhoz, hogy elindulj az önmagad felé vezető úton.

Motiválhatod, erősítheted magad a következő kijelentésekkel

„Elkötelezett vagyok a boldogságom iránt.”
„Mélyen hiszek a képességeimben és tudom, hogyan használjam őket az életem építésére.”
„Értékes vagyok és tudom, hogy milyen mások által is értékelve lenni.”
„Tisztelem és elismerem magam.”
„Teremtő erőmet öröm és boldogság megtapasztalására fordítom.”

Önmagunk megvalósítása azt jelenti, hogy megéljük, kik vagyunk valójában, mi a valódi én érzésében, állapotában lenni folyamatosan. Minden olyan tényező, érzés, ami ettől eltérít, kezelhető és változtatható.

Élj azzal, ami benned van!

 

kiralykrisztina

Király Krisztina
Theta healing tanár és konzulens
www.thetavalosag.hu

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × három =

hirdetés