Klasszikus töltött teasütemény
Klasszikus teasütemény, finom, omlós tésztával. Többféle töltelékkel elkészíthető, így nem válik unalmassá.
Hozzávalók
30 dkg süteményliszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
3 tojás sárgája
2 csomag vaniliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 cl rum
1/2 sütőpor, csipet só
Elkészítés
A lisztet a sóval, margarinnal és a sütőporral összemorzsolom, hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját. Közepére kis mélyedést készítek ide beleteszem a tojás sárgáját és a rumot, majd az egészet sima tésztává gyúrom. Gyorsan dolgozzunk, mert a vaj hamar megolvad és a tészta ragadós lesz. Egy órán át (vagy éjszaka) hideg helyen pihentetem. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtom kb. fél cm vastagra, tetszés szerint kör vagy ovális alakúra szaggatom. Gesztenyével, mák- vagy diótöltelékkel, kemény lekvárral töltöm meg, félbe hajtom, a tetejét egy elkevert tojással megkenem. 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben sütöm.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.