Klasszikus töltött teasütemény

Klasszikus teasütemény, finom, omlós tésztával. Többféle töltelékkel elkészíthető, így nem válik unalmassá. 

Hozzávalók

30 dkg süteményliszt

25 dkg margarin

10 dkg porcukor

3 tojás sárgája

2 csomag vaniliás cukor

1 db citrom reszelt héja

2 cl rum

1/2 sütőpor, csipet só

Elkészítés

A lisztet a sóval, margarinnal és a sütőporral összemorzsolom, hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját. Közepére kis mélyedést készítek ide beleteszem a tojás sárgáját és a rumot, majd az egészet sima tésztává gyúrom. Gyorsan dolgozzunk, mert a vaj hamar megolvad és a tészta ragadós lesz. Egy órán át (vagy éjszaka) hideg helyen pihentetem. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtom kb. fél cm vastagra, tetszés szerint kör vagy ovális alakúra szaggatom. Gesztenyével, mák- vagy diótöltelékkel, kemény lekvárral töltöm meg, félbe hajtom, a tetejét egy elkevert tojással megkenem. 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben sütöm.

 
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =

hirdetés