Vaníliás kifli

Klasszikus téli, karácsonyi teasüti, süteményes fém dobozban karácsonyi ajándékként is adhatjuk.

Hozzávalók

30 dkg vaj, vagy margarin

50 dkg liszt

15 dkg porcukor

2 tojássárgája

20 dkg darált dió

1 citrom héja + fél citrom leve

2 teáskanál vanília aroma

1 teáskanál sütőpor

+ 10-15 dkg porcukor és 4 csomag vaníliás cukor

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A diót, porcukrot, sütőport és lisztet egy tálban keverjük össze, majd a száraz hozzávalókat morzsoljuk össze a vajjal. Ezután üssük rá a tojássárgákat, adjuk hozzá a vanília kivonatot és a tésztát gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. A tészta nem ragad, azonban viszonylag puha lesz, így jobb egy órát a hűtőben fólia alatt pihentetni.

A tésztából lisztezett munkafelületen sodorjuk egy kb. 1 cm átmérőjű hosszú „tésztakukacot”, ezt vágjuk 4-5 centis darabokra. Formáljunk belőle C-alakot, majd a kiflik végét kicsit vékonyítsuk el. A kifliket tegyük sütőpapírra, majd 170°C-on előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük aranybarnára.

A frissen sült és még meleg kifliket forgassuk meg vaníliás porcukorban, majd tegyük zárható dobozba, s hagyjuk 1-2 napot pihenni. (Napokig eláll.)

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

Termékajánló

Fém süteményes dobozok karácsonyi mintával >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 11 =

hirdetés