Az olaszok kedvenc mártogatós keksze: cantuccini, mandulás-kakaós változatban

A cantuccini édes kétszersült, s mivel kifejezetten kemény, az olaszok kávéba, teába, desszertborba mártogatva fogyasztják. A cantuccini kekszet ma már rengeteg receptvariációban készítik, a mandulás-kakaós változatot is érdemes kipróbálni. Vaj, margarin nélkül készül.

Hozzávalók

20 dkg finomliszt

20 dkg cukor (kipróbálható kevesebb cukorral, de ezzel a mennyiséggel igazán finom)

cantuccini-693311_19203 nagy tojás

10 dkg mandula

kb. 8 dkg cukrozatlan kakaópor

1 kk vanília kivonat vagy fél csomag vaníliás cukor

1 tk szódabikarbóna

1 csipet só

Elkészítés

A mandulát tegyük forró vízbe, hagyjuk ázni pár percig, majd távolítsuk el a héját. Serpenyőben néhány percig pirítsuk. (Héjas mandulával is elkészíthető.)

A lisztet szitáljuk keverőtálba, keverjük hozzá a cukrozatlan kakaóport, adjuk hozzá a sót, a szódabikarbónát, a cukrot, a vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot), végül a tojásokat. Alaposan dolgozzuk össze, s ha már összeállt a tészta, adjuk hozzá a pirított mandulát.

Lisztezett felületen osszuk kettő vagy négyfelé a tésztát és formáljunk belőle rudakat, majd picit lapítsuk ki kézzel (bagettszerű rudakat kapjunk). Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. fél óráig.

Hagyjuk langyosra hűlni, majd átlósan szeleteljük 1 centi vastagságú darabokra. A kekszeket sorakoztassuk a tepsire és 150-es hőfokon szikkasszuk még negyed óráig.

Süteményes dobozban sokáig tárolható.

Termékajánló

Süteményes dobozok >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 11 =

hirdetés