Földvár magasan vezet: teljes hosszában belátható a Balaton az új kilátóból

Eddig is a Balaton egyik legszebb kilátó pontjának számított a 40 méteres balatonföldvári magaspart, ahol a Balaton legmagasabb kilátóját adták át a közelmúltban.

A 25 méter magas háromszintes létesítményen árbocot formázó kilátóba 166 lépcsőfok vezet – az akadálymentes létesítménybe lifttel is fel lehet jutni. A mintegy 40 méteres magasparttal együtt közel 70 méteres magasságból lehet végignézni a Balatonon mindkét irányba, a 29 kilométerre lévő balatonakarattyai magaspartig és a 49 kilométerre lévő Keszthelyig, illetve Fenékpusztáig.

A kilátót, kávézót, kiállító- és konferenciatermet, játszóházat magában foglaló Hajózástörténeti Látogatóközpontot a felnőttek jelenleg 1000 forint, a 3-14 éves gyerekek pedig 500 forint belépődíj ellenében látogathatják. Három éves korig ingyenes a belépés. Csoportkedvezmény is igénybe vehető, de a csoportbelépést minden esetben előzetesen jelezni kell a info@bknkft.hu e-mail címen. Lift segíti a mozgáskorlátozottak feljutását a kilátóba (a felvonót rászorulók is igénybe vehetik). Kisgyerekeket kizárólag babakocsiban, vagy a szülőn elölről rögzített babahordozóban lehet bevinni. Az Erzsébet utca 50. szám alatt található létesítmény hétfőnként zárva van, augusztus 31-ig keddtől vasárnapig 10-21 óra között tart nyitva. Szeptember 1-től 10-kor nyit, 18 órakor zár.

A látogatóközpont kávézójából is csodás kilátás nyílik a magyar tengerre.

balatonfoldvar1

balatonfoldvar5

balatonfoldvar6

balatonfoldvar7

balatonfoldvar8

Fotók: www.balatonfoldvarikilato.hu

További kilátók a Balaton körül >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + tizenkilenc =

hirdetés