Aludj el szépen, Bendegúz! & Bátor Borka mindent megold. Küzdelmes helyzetekből szeretetteljes, családi szertartások. Segítő mesék ovisoknak pszichológustól

Időnként semmi sem úgy alakul, ahogyan terveztük, és ezzel nemcsak a felnőttek szembesülnek a mindennapok során, hanem a gyerekek is. Ilyenkor gyakran érzi a szülő a tehetetlenséget és annak az eszköznek a hiányát, amely segítségével könnyen kezelhetővé válnak ezek a kellemetlen helyzetek. A világhírű szerző, Carl-Johan Forssén Ehrlin, aki több százezer szülőnek könnyítette meg az altatás rituáléját, most egy olyan könyvvel jelentkezik, amely kulcsot ad az óvodás korú gyerekek nehézségeinek megoldásához. A könyv címe: Bátor Borka mindent megold.

A szerzőről. Carl-Johan Forssén Ehrlin képzett viselkedéskutató, pszichológiából szerzett alapdiplomát, évek óta Svédország egyik első számú coachaként, előadójaként, valamint kurzusvezetőjeként dolgozik irányítás, kommunikáció és személyiségfejlesztés területeken. Az Aludj el szépen, Bendegúz! című művével robbant be a köztudatba.

A könyv világszerte elsöprő sikert aratott: a szerző bemutatja, hogy a fárasztó altatással járó küzdelmeket hogyan lehet szeretetteljes, családi szertartásokká változtatni. Ez az újszerű módszer segíti a gyereket békésen álomba ringatni, azt beszélik, Vilmos herceg és Katalin hercegnő kisfia, György herceg is erre a mesére alszik el… Ehrlin pszichológusként egy olyan mesét írt, amely tökéletesen alkalmas minden gyermek megnyugtatására és könnyű elaltatására. A történet a bölcsőringatás megfelelője mese formájában – írja a szerző. A hazai kiadás különlegességét az adja, hogy a nemzetközileg is elismert grafikus, Agócs Írisz készítette hozzá a rajzokat. 

Aludj el szépen, Bendegúz! c. könyv után megérkezett Bátor Borka története, amely ovisoknak kínál ún. megküzdési stratégiákat.

A Bátor Borka mindent megold hét hétköznapi történetet mutat be egy óvodás életéből, amelyek kezelésére néhány egyszerű technikát sajátíthatnak el azok az apukák és anyukák, akik azt szeretnék, hogy gyermekük önállóbban és hatékonyabban oldják meg a nehézségeiket.

– Tehetetlenül nézni, hogy egy gyermek sír vagy rosszul érzi magát valami miatt, nagyon nehéz, különösen egy szülőnek. A könyv létrejöttéhez a különböző coaching-technikákból, a pszichológiából és személyes tapasztalataimból merítettem inspirációt – lévén, hogy több mint húsz éve foglalkozom emberekkel és tartok képzéseket – írja a szerző. – Bízom benne, hogy ez az innovatív könyv mind a gyermek, mind pedig az ön, azaz a felnőtt számára eszközként szolgálhat a mindennapi életben előforduló, kellemetlen helyzetek kezelésére.

Bátor Borka – könyvismertető

Akárcsak minden gyerek, Borka is szeret biciklizni, fára mászni, apró kincseket gyűjteni, és a barátaival játszani. A család azonban új városba költözik, és hirtelen minden a feje tetejére áll, Borkát pedig furcsa, nyugtalanító érzések rohanják meg.
Szerencsére Borka szülei, testvére és az óvónéni segítenek a kislánynak megküzdeni a bánattal, a fájdalommal, a szorongással és a félelemmel, így megtanulja irányítani az érzéseit, és nemsokára már ő segít másoknak a nehéz helyzetekben.
Hét hétköznapi történet egy óvodás életéből és néhány egyszerű technika a kezelésükre a világsikerű, Aludj el szépen, Bendegúz! szerzőjétől Agócs Írisz illusztrációival.

Bővebb információ a könyvről >>

Mindkét kötet a Kolibri Kiadó gondozásában jelent meg.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × négy =

hirdetés