Csirkés quesadilla, a mexikóiak kedvenc szendvicse
A quesadilla (keszadija) jellegzetes mexikói étel, többféle változatban elkészíthető, ezúttal az alapváltozatot, a csirkés-zöldséges receptjét ajánlom. Diétás időszakban is bátran fogyasztható.
Hozzávalók 4 személyre
4 csomag tortilla lap, 2 szelet csirkemell, kb. 8 dkg sajtkrém (Philadelphia natúr, vagy a zöldfűszeres változat), 15 dkg reszelt sajt (zsíros, félzsíros, például Cheddar, Ementáli, Trappista stb.), egy nagyobb vöröshagyma, kb. fél fej apróra tépkedett/vágott jégsaláta, 3 paradicsom, 1 paprika, só, bors, fűszerek ízlés szerint, ezersziget öntet, salsa
Aki szereti, csípős paprikát vagy pfefferonit is szeletelhet bele.
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, 2 apróra vágott paradicsomot és a vékony csíkokra vágott csirkemellet (maradék hús is jó hozzá!), fűszerezzük (Tako fűszerkeverék), majd fedő alatt pároljuk 10-15 percig, az utolsó pár percben fedő nélkül sütjük, lepirítjuk.
A jégsalátát apró darabokra tépkedjük, a paradicsomot kettévágjuk, vékonyra szeleteljük, és összekeverjük a salátával.
A tortilla lapokat palacsintasütőbe tesszük, kis ideig pirítjuk.
A sajtkrémet összekeverjük a reszelt sajttal, majd ebből laponként 1-2 evőkanálnyit egyenletesen a tortillára kenünk.
A sajtkrémre terítjük a csirkés-zöldséges tölteléket – laponként 2-3 evőkanál elég. Fontos, hogy csak a tortilla felére kerüljön töltelék! Kevés jégsalátás-paradicsomos keveréket szórunk rá, majd a töltelékre hajtuk a fél tortilla lapot. Óvatosan megfordítjuk, és 1-2 percig sütjük.
Szépen össze fog állni. Ha megsült, ezersziget öntetet, salsát stb. lehet csurgatni a lapok közéi. Ropogós és finom!
Receptajánló
Gözleme, a törökök töltött sült tésztája
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.