Ínyencség, ami felpörget: csokival bevont kávészemek
Csokoládéval bevont kávébabot készen is lehet venni (kimérős termékként nagyobb piacokon is), de házilag is elkészíthető nagyon egyszerűen.
A kávébab ehető, és akik a kávét szeretik, általában a kávébabot is szeretik ropogtatni. Csokival párosítva különösen finom. Mivel élénkítő hatású, egyszerre nem szabad belőle sokat – maréknyit – enni, pár szem is elég belőle az ízélményhez. (Ahogy a kávé, úgy a túl sok kávészem is megemelheti a pulzust, terhelheti a szívet.) A kávébab – pörköléstől függően – kemény, de nem különösebben jelent veszélyt a fogakra – a kavics drazsé keményebb.
Étcsoki helyett érdemes tejcsokival vagy fehér csokoládéval bevonni (tortabevonó is jó hozzá), de aki szereti a keserű ízt, magas kakaótartalmú étcsokoládéval is kipróbálhatja. A képeken látható csokis kávét egy réteg csokoládéval vontuk be. Dermedés után a művelet megismételhető, így vastagabb lesz a csokoládébevonat. A csokikat váltogathatjuk is.
Elkészítése: a csokit vízgőz felett olvasszuk fel. Maréknyi kávébabhoz kb. 5 dkg csokoládé szükséges. A felolvadt csokiba szórjuk bele a kávébabot, keverjük össze villával, majd szedjük ki alufóliára és terítsük ki. Az összeragadt szemeket szétválaszthatjuk, de hagyhatjuk egyben is. Ha a csoki megszilárdult, megismételhetjük más csokival.
Kávéval harmonizáló torták díszítésére is hasznosíthatjuk – díszcsomagolásban gasztroajándéknak is adhatjuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.