Áfonyás-diós muffin, vaníliás habbal
Juci ezúttal egy látványos muffin készítésébe avat be minket. Muffin dióval, áfonyával – remek párosítás!
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hozzávalók 12 adaghoz
Tésztához
2 tojás
110 g cukor
60 ml olaj
50 ml tej
150 g liszt
fél tk sütőpor
1 citrom reszelt héja
100 g áfonya
3 ek darált dió
fél vanília rúd kikapart magja
A habhoz
1 tojásfehérje
50 g cukor
60 g vaj
negyed vanília rúd kikapart magja
díszítéshez egész áfonya
Elkészítés
A tojást, a cukrot, az olajat és a tejet robotgéppel habosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, és jól eldolgozzuk. Az áfonyát, a diót és a vaníliát egy kanál segítségével beleforgatjuk a masszába, majd 180 fokos előmelegített sütőben kapszlival kibélelt muffin formában készre sütjük.
Amíg hűl, elkészítjük a tetejére a habot. Egy hőálló edénybe tesszük a tojásfehérjét és a cukrot, majd vízgőz felett addig habosítjuk robotgéppel, amíg el nem olvad a cukor. Levesszük és kihűlésig tovább dolgozzuk a géppel, majd hozzáadjuk a vajat, vaníliát. Eldolgozzuk és kis időre hűtőbe tesszük.
Díszítés: a vaníliás krémből kis halmokat alakítunk ki a muffinok tetején és áfonyaszemekkel díszítjük.
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.