Áfonyás-diós muffin, vaníliás habbal

Juci ezúttal egy látványos muffin készítésébe avat be minket. Muffin dióval, áfonyával – remek párosítás!

hirdetés 

hirdetés 

Hozzávalók 12 adaghoz

Tésztához

2 tojás

110 g cukor

60 ml olaj

50 ml tej

150 g liszt

fél tk sütőpor

1 citrom reszelt héja

100 g áfonya

3 ek darált dió

fél vanília rúd kikapart magja

A habhoz

1 tojásfehérje

50 g cukor

60 g vaj

negyed vanília rúd kikapart magja

díszítéshez egész áfonya

Elkészítés

A tojást, a cukrot, az olajat és a tejet robotgéppel habosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, és jól eldolgozzuk. Az áfonyát, a diót és a vaníliát egy kanál segítségével beleforgatjuk a masszába, majd 180 fokos előmelegített sütőben kapszlival kibélelt muffin formában készre sütjük.

Amíg hűl, elkészítjük a tetejére a habot. Egy hőálló edénybe tesszük a tojásfehérjét és a cukrot, majd vízgőz felett addig habosítjuk robotgéppel, amíg el nem olvad a cukor. Levesszük és kihűlésig tovább dolgozzuk a géppel, majd hozzáadjuk a vajat, vaníliát. Eldolgozzuk és kis időre hűtőbe tesszük.

Díszítés: a vaníliás krémből kis halmokat alakítunk ki a muffinok tetején és áfonyaszemekkel díszítjük.

 

Juci

bluefacebookFrom Juci >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × kettő =

hirdetés