Egészséges és ízletes szomjoltó: bazsalikomos, zöldcitromos uborkás víz
Ha olyan szomjoltóra vágysz, ami nem tartalmaz adalékanyagokat, cukrot, és enélkül is ízletes, kitűnő választás az uborkás víz. Korábban ismertettük a mentás-citromos változatot. Lime-mal és bazsalikommal is ízesíthető.
Hozzávalók
2 liter víz (öntsük nagy kancsóba, nagy befőttes üvegbe v. csapos italadagolóba)
1 megmosott lime (zöldcitrom) héjastól vékonyra szeletelve
1 megmosott kígyó- vagy fürtös uborka héjastól vékonyra szeletelve
5-10 egész bazsalikomlevél
Elkészítés
A hozzávalókat tegyük a vízbe, és legalább egy éjszakán át tartsuk a hűtőszekrényben. Egy nap elteltével már remekül összeérnek az ízei. Ízletes, hidratál, felfrissít és (állítólag) méregtelenít is. Jéggel fogyasszuk.
Az uborkaszeletet, ne dobjuk ki! Felhasználható salátába, de magában is elcsipegethető. A lime héja pedig lereszelhető, felhasználható sütikbe, a húsa pedig szintén elfogyasztható. A bazsalikomlevelet is érdemes elrágcsálni – számos kedvező hatással rendelkező gyógynövény.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.