Egészséges és ízletes szomjoltó: bazsalikomos, zöldcitromos uborkás víz

Ha olyan szomjoltóra vágysz, ami nem tartalmaz adalékanyagokat, cukrot, és enélkül is ízletes, kitűnő választás az uborkás víz. Korábban ismertettük a mentás-citromos változatot. Lime-mal és bazsalikommal is ízesíthető.

Hozzávalók

2 liter víz (öntsük nagy kancsóba, nagy befőttes üvegbe v. csapos italadagolóba)

1 megmosott lime (zöldcitrom) héjastól vékonyra szeletelve

1 megmosott kígyó- vagy fürtös uborka héjastól vékonyra szeletelve

5-10 egész bazsalikomlevél

Elkészítés

A hozzávalókat tegyük a vízbe, és legalább egy éjszakán át tartsuk a hűtőszekrényben. Egy nap elteltével már remekül összeérnek az ízei. Ízletes, hidratál, felfrissít és (állítólag) méregtelenít is. Jéggel fogyasszuk.

Az uborkaszeletet, ne dobjuk ki! Felhasználható salátába, de magában is elcsipegethető. A lime héja pedig lereszelhető, felhasználható sütikbe, a húsa pedig szintén elfogyasztható. A bazsalikomlevelet is érdemes elrágcsálni – számos kedvező hatással rendelkező gyógynövény.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + tizenkettő =

hirdetés