Hólabda glutén, tej és tojás nélkül

Mivel nálunk ételérzékenység miatt a hagyományos piskóta szóba sem jöhet, teljesen más alappal kellett készítenem. A töltelék eredetileg lisztes-tejes krém, amit pudingos-vajas krémmel helyettesítettem. Nagyon finom lett – nem túl édes, nem tömény. 

Hozzávalók a tésztához (12 darabhoz)

250 gramm gluténmentes liszt, amiből

130 gramm Nutri-free Mix Per Dolci lisztkeverék

20 gramm Nutri-free Mix Per Pane lisztkeverék

100 gramm Farmo LP Low Protein lisztkeverék

100 gramm cukor (készülhet édesítőszerrel is, abból 130 gramm kell, pl. eritritből)

fél zacskó sütőpor

fél mk szódabikarbóna

kevés citromlé

260 ml víz

5 evőkanál kukoricaolaj

1 csomag vaníliás cukor

4 evőkanál holland kakaópor

A pudinghoz

4 dl mandulás rizstej

1 csomag vaníliás pudingpor

2 evőkanál cukor (vagy eritrit)

A krémhez

70 gramm Vitador tej és gluténmentes margarin

100 gramm porcukor

Csokimázhoz

4 evőkanál víz

4 evőkanál cukor

4 evőkanál (csapott) kakaópor

1 csomag gluténmentes kókuszreszelék

Elkészítés

A tészta száraz hozzávalóit kimérem, kikeverem. Hozzáadom a kimért vizet, az olajat és a citromlevet. Sütőpapíros tepsibe öntöm a masszát és 180 fokon 25 perc alatt megsütöm.

Amíg sül, hagyományos módon elkészítem a pudingot, majd habverővel addig keverem, amíg ki nem hűl. Ekkor beteszem a hűtőbe. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd hűtőbe teszem.

Ezután csokimázat készítek: 4 evőkanál vizet felfőzök 4 evőkanál cukorral, majd hozzáadok 4 evőkanál keserű kakaóport; elkeverem, felforralom, majd félreteszem.

Miután egyforma hőmérsékletű a két krémalap, egybeöntöm és homogén masszává keverem (géppel vagy kézzel).

A kisült piskótából pogácsaszaggatóval köröket vágok ki, ezeket elfelezem, megkenem a krémmel, ráhelyezem a tetejét, majd az oldalát is bekenem és kókuszreszelékbe forgatom. Miután mindegyikkel elkészültem, óvatosan egy kiskanállal minden süti tetejére csokimázat teszek.

Recept, fotók: Malena konyhája >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 10 =

hirdetés