Egy hét a városban. QR-kódokkal tarkított webbarát könyv Budapestről az Egy nap a városban bloggereitől

Magyarósi Csaba és Szűcs Ádám rövid idő alatt sikerre vitték az Egy nap a városban c. életmódblogot. 2010 született az első bejegyzésük, így az idei jubileumi évnek tekinthető, amit egy remek könyvvel koronáztak meg. Végre könyvben is bemutatják, mi mindenért lehet szeretni Budapestet.

A szerzőkről

Könyv– Azért kezdtük el írni a blogot, hogy felhívjuk a figyelmet Budapest szerethető arcára. Évek óta újságíróként dolgoztunk, de nekünk is csak néhány hónap után esett le, hogy forradalmi oldalt hoztunk létre: olyat, ami nem elrontja, hanem feldobja a hétköznapokat. Ami nem az utálható dolgokról szól, hanem azokról, amikért rajongani lehet. Ami megpróbálja elmesélni a budapestieknek, hogy Budapest miért szerethető. (…) Ez már nem újságírás, nem is blogolás, ez már küldetés. És amit a munkánkért cserébe kapunk, az többet ér mindennél: az olvasók bíznak bennünk, hallgatnak ránk velük együtt közösen építjük a jobb Budapestet. Ahol a minőségi étterem, színdarab, szolgáltatás, fejlesztés figyelmet kap és sikeres lesz. Ezektől az apró mozaikdarabkáktól lesz teljes egy világváros képe – olvasható blogos bemutatkozásukban.

– Budapestről könyvet írni azért kemény feladat, mert hiteles pillanatképet kellene készítenünk egy izgő-mozgó városról. (…) Lehetetlen néhány száz oldalba sűríteni mindent, amit szeretünk, de istenúgyse, megpróbáltuk. Belegyömöszöltük egy hétbe sok-sok év élményeit. Minden nap egy új hangulat, mindennap más arcát mutatja meg a város, kiderül, hogy miért érdemes kipróbálni hétfőn vagy télen, olcsón vagy rokonnal, ételre, kultúrára vagy éppen erotikára éhesen. (…) A hét egy-egy napjára bontott fejezetek között rövid írásokat találtok, amik segítségével valaki más szemén, gondolatain keresztül láthatjátok a várost – fogalmaz a szerzőpáros a kötet előszavában.

– A szerzőknek Budapest olyan, mint a mesebeli világ, ahol minden sarkon valami rejtett kincs várja az utazót: egy kenyeret sütő pék, egy spontán galériamegnyitó, egy bérház varázslatos belső udvara. Ez azért jó, mert ha elolvassuk ezt a rendhagyó városkalauzt, akkor Budapest számunkra is ilyenné válik – írja Ízing Róbert a borító hátlapján olvasható ajánlóban. 

Életszépítők vélemény

egy_het_a_varosban1Kifejezetten igényes könyv, élmény kézbe venni, fellapozni, belemerülni. A kötet külleméről külön érdemes szólni; modern, fiatalos, lendületes. Jó a szövegtagolása, jók az alkalmazott betűtípusok; a fotókkal, grafikákkal, szövegdobozokkal és közcímekkel tagolt fejezetek kifejezetten olvasóbarát tervek alapján készültek. Minden oldalon találunk okoskészülékkel leolvasható QR-kódokat, melyek a webre – honlapokra – navigálják az olvasókat. A kiadványt Hársfai László tervezte, a borító Müller Péter munkája.

 

Kiadó: Alexandra Könyvesház Kft.
ISBN: 9633576298
Oldalszám: 176
Méret: 218 x 230 x 16 mm
Tömeg: 660 g
Megjelenés éve: 2015

Nyitókép: Holdosi Máté

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − egy =

hirdetés