Csokis-krémes szelet
Nagyon kakaós, nagyon csokis – nagyon finom!
Hozzávalók
6 tojás
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
5 ek cukor
5 ek liszt
1 tk sütőpor
1 dl presszókávé
A krémhez
4 dl tej
1 tojássárgája
8 ekl cukor
4 ek kakaópor (cukrozatlan)
4 evőkanál liszt
30 dkg vaj
A tetejére
22 dkg tej- vagy étcsokoládé
fél evőkanál vaj
Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá a cukor felével. A tojások sárgáját a cukor másik felével verjük fehéredésig habosra, majd keverjük a tojáshabhoz.
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral keverjük össze, majd óvatosan kevergetve adagoljuk a tojáshaboz.
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre (sütési idő 25-30 perc).
A krémhez a lágy vajat a cukor felével keverjük habosra, fokozatosan hozzáadva a kakaóport.
A tejet, a lisztet, a tojássárgáját és a cukor másik felét is keverjük össze, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé.
Hagyjuk kihűlni, végül keverjük össze a vajkrémmel.
A kihűlt piskótalapot vágjuk két részre. Az egyiket locsoljuk meg a kávéval és kenjük meg a krémmel. Helyezzük rá a másik piskótalapot.
A tej- vagy étcsokit gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a vajat és vonjuk be vele a süteményt.
Kihűtve szeleteljük.
Fotó: Gallov Andrea Sherpa konyhája >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.