Csokis-krémes szelet

Nagyon kakaós, nagyon csokis – nagyon finom!

Hozzávalók

6 tojás

2 ek kakaópor (cukrozatlan)

5 ek cukor

5 ek liszt

1 tk sütőpor

1 dl presszókávé

A krémhez

4 dl tej

1 tojássárgája

8 ekl cukor

4 ek kakaópor (cukrozatlan)

4 evőkanál liszt

30 dkg vaj

kakaos_kremes_szelet2aA tetejére

22 dkg tej- vagy étcsokoládé

fél evőkanál vaj

Elkészítés

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá a cukor felével. A tojások sárgáját a cukor másik felével verjük fehéredésig habosra, majd keverjük a tojáshabhoz.

A lisztet a kakaóporral és a sütőporral keverjük össze, majd óvatosan kevergetve adagoljuk a tojáshaboz.

Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre (sütési idő 25-30 perc).

A krémhez a lágy vajat a cukor felével keverjük habosra, fokozatosan hozzáadva a kakaóport.

A tejet, a lisztet, a tojássárgáját és a cukor másik felét is keverjük össze, majd közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé.

Hagyjuk kihűlni, végül keverjük össze a vajkrémmel.

A kihűlt piskótalapot vágjuk két részre. Az egyiket locsoljuk meg a kávéval és kenjük meg a krémmel. Helyezzük rá a másik piskótalapot.

A tej- vagy étcsokit gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a vajat és vonjuk be vele a süteményt.

Kihűtve szeleteljük.

Fotó: Gallov Andrea Sherpa konyhája >>

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =

hirdetés